Манолова: Олигарсите освен, че си имат държава, имат и съд

в България

Манолова: Олигарсите освен, че си имат държава, имат и съдЖителите на Пещера да подкрепят Златка Цвеева от Инициативния комитет за чист въздух, призова Манолова

Олигарсите, които горят боклук, освен че си имат държава, правила, обществени поръчки, публичен ресурс, имат и съд. За да обслужат един икономически силен субект, съдиите са готови да минат през самите граждани. Нито едно от исканията ни не беше уважено от съда. Бяха приемани документи, с които се доказва колко са се притеснили контрагентите на „Биовет“ от изказването на Златка Цвеева. Документът е антидатиран – с дата 28 декември 2020 г., а тази дата още не е настъпила. Въпреки това, съдът приема за доказателство документ, датиран по този начин.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова след четиричасовото заседание по делото, заведено от „Биовет“ срещу председателя на Инициативния комитет срещу мръсен въздух в Пещера Златка Цвеева.

Припомняме, че фирмата заведе иск срещу Цвеева за нанесени неимуществени щети на стойност 150 хил. лв., след като председателят на Инициативния комитет е заявила пред медиите, че в Пещера „пуши и мирише“.

Това не е правосъдие, затова има и протести. Според документите по делото никой никога не е протестирал за въздуха в Пещера. Единственото, което причинява дискомфорт на икономически силните в Пещера е изказването на Златка Цвеева, за което тя трябва да носи отговорност в размер на 150 хил. лв. На нас ни бяха отказани свидетели, не беше прието нито едно от нашите доказателства. Вещите лица и свидетелите бяха на „Биовет“, допълни Манолова.

Тя подчерта, че в инсталацията за горене на отпадъци се изгарят текстил, опасни отпадъци, както и боклук от чужбина.

Гражданите на Пещера трябва да застанат на страната на Златка Цвеева, както тя застана с лицето си като председател на Инициативния комитет и събра необходимите подписи за местен референдум. Това не е първият случай, в който икономически силните съдят Инициативен комитет, но иск за 150 хил. лв. е рекорд. Всички тези, които се смятат за ненаказани, трябва да си понесат последствията. Българите не са длъжни да живеят в тази корумпирана реалност, категорична е Манолова.

Златка Цвеева допълни, че през изминалата година е имало три протеста срещу изгарянето на боклук в Пещера, през 2015 г. също е имало протест, по случая е сезиран областният управител, а директорите на „Биовет“ са викани в Общинския съвет в Пещера заради увеличаващите се миризми. Въпреки това съдията не е пожелал да ги призове като свидетели по делото, каза Манолова.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/1030353244067420


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ