Защо ни управляват тъпаци като коне с капаци?

в България

Защо ни управляват тъпаци като коне с капаци?
Кадрите при капиталистите и комунистите! Кадрите при капиталистите и комунистите са най-жизненият ресурс на бъдещето, а бъдещето е такова каквото сме си изградили ние. При Капитализмът наемаш човек, който е по умен от теб и по-можещ за да допринесе на компанията и така създаваш го, надграждаш го, обучаваш го, но го държиш в зависимост за да не избяга при конкуренцията.

В Капитализма кадровият подбор е бил важен, но за кого – за началниците, които са подбирали своите заместници като например, ако началникът е с висше образование неговият заместник е със средно образование – не чак толкова умен и зависим. Дето се казва „Да не му изяде хляба”. Защо в държавата ни на ръководни постове са не толкова образовани и грамотни хора? Ами моделът на комунистите се пренесе в Демокрацията като сега не е Социализъм, а Капитализъм, а социологическият модел надделя над комунистическият – поставят се зависими хора на ръководни длъжности и затова държавата ни е на такъв хал, дето се казва.

Този модел на послушни зависими хора на управленски места се пренесе в политиката и демократичните партии именно така наречената шуробаджанащина надделя комунистическият модел да сложим там чичовото, лелиното нашето момче и семейните онаследявания на постове в администрация и ведомства в партийните централи е порочна практика, която спира развитието на страната ни.

Капиталистите инвестират в съвременни модели за управление на човешкият ресурс в хора обучени да взимат решения и да носят отговорности капиталистите в отглеждането на кадри отговарящи на съвременните идеали и изисквания на времето е важно, а другите продължават да слагат нашият човек тук и там като зоните за влияние и корупцията създават практика за закупуване на постове и длъжности, а корупцията създава практика – инвестираните пари в политическите кадрови назначения да си възвърнат парите инвестирани в човекът на властова позиция именно заради тази порочна практика мафията си купува постове така например един пожарникар става генерал, кмет и премиер.

Именно така хора без нужният образователен ценз стават депутати и министри и какво очаквате когато те са там за да грабят от държавата, те са там да крадат от народните блага не да съграждат, не да строят, не да развиват като те са там не да управляват, а да се облагодетелстват всичко е така от години. Чудите се защо ни управляват тъпаци като коне с капаци не се чудете, а гласувайте за истински доказаните, за образованите и умните само те могат да променят системата!

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*