Да променим съдбата си

в България

Да променим съдбата си Да променим съдбата си Виж как? На 72 години да тренираш Айкидо.

Екипа на страница “Да променим съдбата си” ,на Вашето внимание: Българския самурай или какво е да си Айкидо- Майстор на 72 години? Възможно ли е това? Във време на глобална криза, когато всеки се е затворил у дома, един човек от Варна ни показва: “Как да живеем и да се радваме на живота?!” На 30 Септември дядо Станчо, отпразнува своя 72-и Рожден Ден, заедно със своите приятели в Айкидо доджо в гр. Варна! Звучи ВИ, като нещо фантастично нали? Още по интересен е факта, че Българския самурай и Айкидо- Майстор, започва своя път на 60 години, когато е претърпял тежка травма на гръбначния стълб! Лекарите са му предрекли най- тежкото и мъчително съществуване! Каква изненада ни поднася дядо Станчо, когато години по- късно защитава майсторска степен и се превръща от един от най-възрастните и действащи махстори по Айкидо в Света!?
-” Всеки ден е борба, радост, уважение и смирение!

Всеки ден е подарък- живей и се радвай, спортувай, движи се! Движението е живот- то ме крепи и ме прави щастлив! Да тренирам с младите и да ги мотивирам, да постигат максималното в Айкидо, осмисля живота ми!” Това са думи на Българския самурай -Айкидо- Майстор на 72 години и наистина успял варненец! Железния старец, ни показва, че няма нищо невъзможно и всичко е въпрос на воля и желание!

Той никога не пропуска тренировка и никога не се оплаква- винаги е усмихнат, сърдечен и лъчезарен!
-” И Аз съм човек! Мен също ме боли и аз имам проблеми, но какво от това? Живота продължава, такъв- какъвто си го направим!”
Дядо Станчо, казва – че най-много го боли за младите, които си прахосват здравето и не се движат!

– ” Мързи ги, лежът и се оплакват! Нямат волята да постигнат нищо сами, все някой им е виновен, все някой им е длъжен, а не могат едно кълбо да направят- казва с тъга Българския самурай!”
Нека да се замислим върху думите на този мъдър варненец и да вземем пример от делата му! Да променим живота, битието и съдбата си е в нашите ръце и имаме примера за това! Никога не е късно!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3638096336241258&id=1045528408831410

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ