Манолова: Има ли затваряне на бизнеси, трябва да има и незабавна компенсация

в България

Манолова: Има ли затваряне на бизнеси, трябва да има и незабавна компенсацияМанолова: Има ли затваряне на бизнеси, трябва да има и незабавна компенсация

Парламентът да изслуша министъра на туризма за компенсациите, призова Манолова

Докато тук се разправяме втори ден, пред парламента има протест. Стотици представители на ресторантьорския, хотелиерския и туристическия бранш и транспортни фирми са ударени тежко от новите ограничителни мерки.

Очакването на туристическия и транспортния бранш е ако има ограничителни мерки, да има и незабавно компенсации. Това е и разбирането на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, което сме заложили в актуализацията на бюджета – да няма затворен или с намалено работно време бизнес без компенсация.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова от парламентарната трибуна днес по повод протеста на представители на туристическия и транспортния бранш.

Тя и членове на парламентарната група се срещнаха с протестиращите, които казаха на депутатите да се върнат в пленарната зала и да защитят бизнеса.

От трибуната Манолова каза, че трябва да спре практиката за затваряне на бизнеса и за ограничаване на работното време в условията на пандемия без незабавно на засегнатите фирми да им се плащат компенсации.

Министърът на туризма Стела Балтова да обясни пред Народното събрание мерките за подкрепа на туристическия бранш, на заведенията, на ресторантите, хотелите предвид противоепидемични мерки, призова още Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ