Манолова: „Изправи се БГ! Ние идваме!“ гласувахме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври

в България

Манолова: „Изправи се БГ! Ние идваме!“ гласувахме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомвриМанолова: „Изправи се БГ! Ние идваме!“ гласувахме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври

Средно пенсиите ще се увеличат с 15 %, а за най-ниските пенсии увеличението ще бъде около 24 %, каза Манолова

Парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ гласува за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври 2021 г., но депутатите решиха да бъде факт от 25 декември 2021 г. С преизчисляването средно пенсиите ще се увеличат с 15 %, а за най-ниските пенсии увеличението ще бъде около 24 %. Това означава, че от 25 декември минималната пенсия става 370 лв.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в парламента относно приетата окончателно актуализация на бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО).

Парламентът прие през октомври, ноември и декември всички пенсионери, без значение от вида и размера на пенсия, да получават допълнително 120 лв. добавка, допълни Манолова.

Прие се и предложението на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ от 1 октомври 2021 г. майчинството през втората година да бъде 650 лв., каза тя.

Ние сме внесли и предложение за преизчисляване на социалните пенсии за инвалидност на хората с увреждания. За хората със 70 % до 90 % увреждане увеличението ще бъде с 25 лв., а за над 90 % увреждане – над 40 лв. Ще защитим това наше предложение и имаме уверение от всички народни представители, че ще го подкрепят, каза още Манолова.

Стоим зад преизчисляването на пенсиите по начина, по който го предлага служебният кабинет. Това е първото справедливо предложение след 2008 г. Възрастните хора на България бяха неглижирани, изоставени и пренебрегнати. 12 години от ГЕРБ не направиха нищо за пенсионерите и сега, когато има правителство, което предлага преизчисляване на пенсиите, от ГЕРБ са против, заяви Манолова от парламентарната трибуна по време на дебатите за актуализацията на бюджета на ДОО.

По-рано днес пред Нова телевизия тя бе категорична, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще подкрепи и добавката от 120 лв. до края на годината, и преизчисляването на пенсиите от 1 октомври.

След като миналата година ГЕРБ са си позволили 3,1 млрд. лв. по необезпечени договори за „ин хаус“ и са дадени аванси по тях, пенсионерите не са разходът, който ще „бутне“ бюджета. Пари има, така че нека се погрижим за най-уязвимите, каза още Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ