Жив камък край София мори тумори

в Любопитно/Религия

Малката черква „Св. Георги Победоносец” до Горни Богров, Софийско, пази една от най-интересните находки в българската история – чудодеен жив камък, който може да расте.

Манастирът се намира на десетина километра от столицата, вдясно на магистрала „Хемус“, на малко възвишение сред гора. Мястото е било светилище на траките, после на римляните, по-късно е построена християнска църква с манастирски комплекс „Христос спасител”.

Името Богров най-вероятно е свързано със святото място. Според легендата, която се предава от свещеник на свещеник, загадъчният камък попаднал в Горни Богров през 13. век от хълма Голгота, донесли го като трофей рицари кръстоносци, които се връщали от освободения Йерусалим, групата кръстоносци отсядат да отдъхнат в манастира.

Самият странен камък се намира в олтара на манастирската църква. Върху него са изсечени т.нар. йерусалимски кръстове – във всеки ъгъл на големия кръст има изсечени малки кръстове в чест и слава на четиримата евангелисти. Молитвата към Бог до него обикновено помага на бездетни двойки. В манастира идват много семейства, чете се молитва, оставят дрехи, за да получат от тази благодат. Много хора се изцеряват от всякакви болести – рак, миоми, и пишат благодарностите в тетрадка, която отецът им дава.

Източник: retro.bg

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ