Ето защо не трябва да снимате човек докато спи

в Любопитно

Оказва се, че снимането на човек по време на сън, крие доста опасности. Ако досега сте снимали често пъти любимия си човек, докато спи, то след като научите опасностите, които крие това действие, едва ли ще го направите отново.

От доста време насам модата в снимането се налага от социалните мрежи.
Едва ли ще отречете, че те преливат от снимки тип „патешки устни“, селфи в огледалото или пък кадри от типа „следвай ме“.

Не липсват и такива, които правят обзор на дневното си менюто. Последното обаче се случва по-често по време на празници.

На особена почит в социалните мрежи напоследък са и снимките на спящи деца или пък на възрастен човек. Тези снимки обаче предизвикват истински ужас у по-суеверните. Съществуват редица поверия, според които човек не трябва да бъде сниман, докато спи.
Докато някои от тях звучат абсолютно налудничаво, то други несъмнено ще ви накарат да се замислите. В тях може би има зрънце истина.

Една от най-популярните версии, свързана с темата гласи, че когато човек спи, душата напуска тялото му. Именно поради тази причина на много места наричат съня „малката смърт“. Та в този ред на мисли се твърди, че снимането по време на сън може да окаже негативно влияние върху енергията на дадения човек.

Някои религии категорично забраняват да се снима човек, докато спи. Една от тези религии е исляма. При нея е категорично забранено да снимате спящ човек. Също така са забранени скулптурите и изображенията на хора или животни от шериата.

Другата причина, която е изтъквана от по-религиозните и вероятно ще ви прозвучи доста мистично, е че може да изплашите ангел-хранителя, ако снимате спящия човек.
Енерготерапевтите и редица лечители алармират, че снимката несъмнено запечатва енергията на личността. По време на сън енергийното му поле обаче значително отслабва.
Ако по някакво стечение на обстоятелствата снимката на спящ човек попадне в ръцете на недобронамерени врачки или баячки, може да му бъде направена магия или пък заклинание.

Вероятно далеч по-логично ще ви прозвучи следващата причина, поради която не е препоръчително да снимате спящи хора. Истината е, че по този начин можете да ги събудите внезапно и да им причините сериозен стрес.

Може би сте наясно с факта, че по време на сън в организма се синтезира мелатонин, който е отговорен за регулирането на сърдечния ритъм. За да се синтезира правилно този хормон, е много важно да се осигури спокоен сън и то в тъмно помещение.

Източник: topactualno.com

Виж още публикации на bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ