Емигрираме на Марс през 2032 година

в Любопитно

Човечеството – все по-близо до първия полет до Марс. Някои искат дори да колонизират Червената планета. Един от тях е холандският предприемач Бас Лансдорп. Той вижда възможност там, където другите се страхуват дори да погледнат.

„Мисля, че ако стъпим на Марс, ще променим света. Това ще вдъхнови децата да бъдат учени, инженери, астронавти. Това ще вдъхнови и възрастните да основат компания и да се впуснат в ново начинание“, казва холандският предприемач.

Веднъж изпратили ги в Космоса, Бас и екипът му няма да се опитват да върнат хората обратно на Земята. На всеки 2 години ще пращат още хора. Връщането от Марс е почти невъзможно.

„Доста студено е на Марс. Атмосферата е много тънка. Но в последните 15 години астронавти живеят в космическите станции и досега, за щастие, не е имало опасен и животозастрашаващ инцидент. Открият Космос е много по-опасен и суров, отколкото условията на Червената планета. Няма никаква атмосфера или гравитация”, добави Бас Лансдорп.

Целта на проекта Mars One е през 2032 г. първите земляни да стъпят на Червената планета и да останат. Как и кога мечтата ще стане реалност, ще разберем в близко бъдеще.

Източник: retro.bg

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ