Вярвате или не, това е най-големият враг на семейното щастие

в Любопитно

Семейното щастие не е нещо непостижимо, но пък за сметка на това е нещо, за което трябва да полагате редовни грижи. В следващите редове ще ви разкрием кой е най-големият враг на семейното щастие според психолозите.

Оказва се, че един от най-големите врагове на мира и хармонията в семейството, е едно от домашните задължения, а именно – миенето на чинии. Твърди се, че именно това задължение се превръща в един от най-честите поводи за скандали, отбелязва на страниците си вестник „Монитор“. Изданието цитира изследване, което е било поръчано от Американския съвет на съвременните семейства.

Резултатите от проучванията сочат, че дамите в хетеросексуалните връзки, са тези, които са натоварени със задължението да мият мръсните съдове. Или поне в повечето случаи е така. Освен това при тях често пъти се наблюдава и неудовлетворение от интимния им живот.

При дамите в САЩ обаче нещата стоят по съвсем друг начин. Те са категорични, че това домашно задължение далеч не е само тяхно, а го споделят почти поравно с партньора си.
Оказва се, че споделянето отговорност за това домашно задължение, е най-значимият фактор за определянето на удовлетворението на жените от домакинската работа.

Мнозина от тях смятат, че миенето на чинии е изключително досадно нещо. Сякаш по неписан закон то често се пада именно на представителките на нежния пол. Нещо повече – мнозина от тях се чувстват унизени да вършат това всеки път, без да получават каквато и да било помощ от партньора си. Освен това се чувстват и сериозно подценени.

Е, уважаеми мъже, вероятно до днес не сте си давали ясна сметка какво причинява това домашно задължение на вашата половинка. След като вече знаете, можете да промените нещата. Един от начините е да започнете да се редувате с вашата нежна половинка. Другият пък е да й купите съдомиялна, ако все още нямате такава.

Трябва обаче да знаете, че дори и да купите съдомиялна, тоново не се избавяте категорично от отговорност. В определен момент вашата половинка ще започне да недоволства за това, че все на нея се пада „честта“ да зарежда съдомиялната.

Резултатите от проведеното изследване сочат, че процентът на двойките, които споделят това домашно задължение, е бил едва 16 през 1992 година. През 2006 , той нараства на 29%.
Това означава, че в този период от време, процентът на мъжете, които са започнали да взимат участие в домакинската работа, почти се е удвоил.

Заключението от това е, че ако не искате да разрушите семейното щастие, трябва да се включвате и вие в изпълнението на това задължение.

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ