Бай Тошо: Бабите само можеха да ви спасят!

в България

Бай Тошо: Бабите само можеха да ви спасят!
Скъсаната нишка между баба и внуче е сакрална и в нея е вплетено оцеляването на една нация! Каквото възпитание може да ти даде бабата такова не може в никой университет!

Те могат да ви научат да бъдете финансови акули, могат да ви научат да бъдете медици или на чужди езици, но на човещина и грижа не могат! Не могат да ви научат да бъдете милостиви с отговорност и грижа за род и семейство, за патриотизъм пък и родолюбие и дума да не става.

Няма къде да научите българският фолклор и традициите, които се предават от векове, които са ни съхранили като народ през вековете като тази магия и това знание няма от къде да се научи, защото то се предава от уста на уста. Това е истината, вдигат се възрастта за пенсиониране, защо, само за пари ли? Води се геноцид над старите хора, защо ли? Дори и вирусите се моделират да убиват стари хора, защо ли? Моделът е ясен – трябва да се унищожат едни поколения за да се създадат нови, които не знаят, не могат и не искат дори да оцелеят. Както Моисей е обикалял пустинята с евреите за да се сменят едни поколения така и сега този модел се прилага.

Бабите и дядовците да бъдат унищожени за да няма кой да ви научи на Българското, за да няма кой да ви покаже как се оцелява и да ви каже заветът на предците ни в това, което ни е направило народ и нация. Децата се прокуждат в чужбина, а ние работим да плащаме сметки и така се унищожава един народ! Случайно ли е според вас или това е политика на правителството, или това е по заповед отвън?

Отговорът за как да се спасим си отива всеки ден с всеки удар на камбаната като всеки отнася по една частица от България докато изчезнем. По мое време аз Бай Тошо знаех това и грижата за възпитанието на подрастващите основно се поемаше от бабите и дядовците и имахме народ, които се множеше, а сега над 2 000 000 вече сте намалели. Силната семейна клетка прави силното гражданско общество, а то силен народ и силна нация затова по мое време България бе силна, но сега скъсаха семейната нишка.

Аз Бай Тошо гледам с болка пустите села и градове, няма ги децата, скоро и бабите и дядовците няма да ги има и кой ще остане тук – болни и слаби нали и на тях ще им дойде редът!

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ