Любопитно!10 мощни кристала, които ще ви помогнат да бъдете по-спокойни и щастливи

в Любопитно

Любопитно!10 мощни кристала, които ще ви помогнат да бъдете по-спокойни и щастливи

В продължение на хиляди години древните цивилизации са използвали мощни скъпоценни камъни и кристали за отпушването на блокираните умствени, физически и духовни енергии.

Когато кристалите се поставят върху тялото ви, тъй като идват от земните недра, те ви помагат да се свържете с целебната енергия на планетата, карайки ви да се чувствате по-спокойни и уравновесени. Всеки кристал има уникални свойства и енергии, с които лекува различни аспекти от живота ви.

10 мощни кристала, които всеки би трябвало да притежава

Следва кратък списък на 10 от най-мощните кристали заедно с лечебните им свойства и причините всеки от нас да има нужда от поне по един от тях.

     1. Тюркоазът ви помага да се излекувате.

Тюркоазът е майстор-лечител. За него се смята, че представлява енергиен мост между небето и земята. От древни времена е уважаван за способността си да предпазва собственика си и да носи късмет. Съществува вярването, че когато тюркоазът е подарен, лечебните му свойства се увеличават 100 пъти! Той е камък на общуването, който ви помага да говорите истината от най-висшия източник на любов.

      2. Хелиотропът дава енергия.

В древни времена хелиотропът се е носел като амулет, пречистващ кръвта. Когато кръвта и енергията се движат свободно, жизнените ви сили са стабилни. Този скъпоценен камък ви енергизира и помага да преодолеете летаргията, отрицателните мисли и съмнението в себе си. Хелиотропът също така помага за усилване на ентусиазма и предприемчивостта и поддържане на добро емоционално състояние.

     3. Пушеният кварц ви помага да се освободите.

Пушеният кварц преобразува отрицателната енергия и действа като защита срещу нежелана енергия. Той ви помага да се освободите от стари навици и вярвания, които ви спират в живота. Освобождава блокираните, стари и застояли енергии в тялото. Когато старата енергия е премахната, новата енергия изпълва освободеното пространство със светлина и надежда.

    4. Розовият кварц развива безусловната любов.

Розовият кварц е камък на безусловната любов, който отваря и лекува енергията на сърцето. Той ни насърчава да простим на другите и, най-важното, на себе си. Тайната на намирането на истинска любов се състои в това да обичаме себе си. Розовият кварц излъчва вибрации на любов, красота и състрадание. Това е камък, който ни кара да се чувстваме добре, подкрепя ни и ни позволява да изпитаме най-мощната енергия в света: любовта.

     5. Карнеолът засилва творчеството.

Древните цивилизаци са вярвали, че карнеолът привлича късмета и помага за осъществяването на най-съкровените желания. Той премахва блокираната творческа енергия, която е възможно да доминира над съзнанието ви, да ви кара да се чувствате изчерпани и да пречи на вдъхновението. Яркият му оранжев цвят стимулира страстта ви за движение напред и осъществяване на мечтите. Карнеолът е камък на действието, който възстановява мотивацията, увереността и радостта.

     6. Кварцовият кристал върши чудеса за изчистването на съзнанието.

Кварцовият кристал е съставен от силициев диоксид, който е най-разпространеното съединение на земята. Среща се и в човешкото тяло на клетъчно ниво. Когато кварцовият кристал докосне кожата ви, се осъществява сливане на енергия, за което се смята, че спомага за добро здраве и излекуване.

Древните цивилизации използвали кварца за уравновесяване на тялото и изчистване на съзнанието. Той е мощен кристал, който преобразува негативността и усилва енергията, за да увеличи вибрациите ви и да постигнете  яснота на ума.

    7. Целестинът облекчава напрежението.

Името на целестина идва от латинската дума caelestis, която означава небесен. Ако просто се вгледаме в него, небесносиният цвят на този кристал вдъхва дълбок вътрешен мир и щастие. Това е идеалният камък за поставяне в спалнята, защото носи покой и хармонична енергия и насърчава спокойния сън. Когато се постави директно върху тялото, целестинът облекчава напрежението на мускулите на мястото, където е поставен.

    8. Цитринът (жълтият кварц) ни помага да живеем за момента.

Цитринът е един от най-мощните скъпоценни камъни и е символ на светлина и щастие. Той не задържа никаква отрицателна енергия и излъчва големи количества положителна такава. Служи като дружелюбно напомняне да присъстваме Тук и Сега, защото ако присъстваме в момента, можем да направим чудеса.

Жълтият кварц е камък на изявата, който ни окуражава да имаме големи мечти, да поддържаме положителна нагласа на ума и да привличаме всичко, които искаме в живота.

    9. Авантюринът привлича нови възможности.

Авантюринът ни помага да преодолеем съмнението в себе си. Той отваря енергията на сърцето и привлича нови възможности. Помага за увеличаване на увереността, самооценката и оптимизма. Когато съзнанието и енергийното ни поле се отворят, сме способни да видим безкрайното изобилие и възможности, които ни заобикалят.

 

    

10. Шунгитът ни предпазва от електромагнитната енергия.

Шунгитът е древен кристал, срещан в Русия, за който се вярва, че е на милиони години. Учените все още изследват потенциала на този вълшебен минерал. Той се използва като мощен щит срещу електромагнитната енергия. Шунгитът абсорбира отрицателна енергия и замърсители. Поставете парче шунгит до компютъра си или го носете до тялото като енергиен щит.

Има още много какво да се научи за кристалите, но ако се замисляте за покупка на мощни кристали с лечебна цел, тези са чудесно начало на колекцията ви.

Източникhttp: back2nature.rocks


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ