Президентът поиска оставката на премиера

в България

Президентът поиска оставката на премиера
Президентът поиска оставката на премиера
Шокираща информация за която не говорят медиите !
От Европа не се месят казват това си е вътрешен случай !

Румънският президент поиска оставката на премиера

Румънският президент Клаус Йоханис поиска оставката на премиера Виорика Дънчила, съобщи “Романия инсайдър”. В кратко изявление държавният глава каза, че оттегля доверието си от Дънчила, която пое поста преди около 3 месеца. Според него тя не може да се справя с работата и поставя страната в уязвимо положение.Президентът поиска оставката на премиера

Ден по-рано Йоханис критикува премиера, че е посетила Израел тайно, без предварителна организация и че не е имала мандат да води официални разговори с израелски политици. Днес Йоханис критикува и меморандума, с който правителството заявява решимостта си да премести румънското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим. Президентът, който има последната дума при подобни външнополитически решения, смята, че решението за преместване на посолството не е основано на “солидни и обосновани оценки”.

Йоханис не е доволен и от опитите на правителството, оглавявано от социалдемократите, от чиито редици е и Дънчила, да контролира Румънската национална банка. Институцията е под силен натиск от управляващата партия и президентът предложи да посредничи в конфликта, но среща не се състоя, посочва изданието. Лидерът на управляващата партия Ливиу Драгня обвини централната банка и президентството, че имат координирана стратегия да дискредитират фискалните и икономически мерки на кабинета. Той обвини банката, че е съучастник в процеси, довели да ръста на инфлацията напоследък, пояснява изданието.

“Ролята на Румънската национална банка е ясно разписана, тя е независима от политическата воля, от правителството и от другите институции”, заявява Йоханис.
“Правителството бе назначено на 29 януари. Минаха вече три месеца и мога да си направя изводи. Г-жа Дънчила не може да се справи с работата на премиера на Румъния и превръща правителството в бреме за страната”, заявява президентът.

Той не може да отстрани министър-председателя, правителството може да падне при вот на недоверие в парламента.
Източник: segabg.com

Ако и Румен Радев поиска оставката на Борисов, чак тогава можем да кажем, че сме стигнали Румъния!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ