Последната естествена блондинка ще се роди през 2202 година

в Любопитно

Мутанти на природата ли са русокоските?

Преди около 10 хиляди години на територията на Северна Европа условията на живот били прекрасни – климатът бил подходящ, имало много растителност, в горите се срещали много животни , въобще – храната била в изобилие. Съществувал само един проблем – жените били в пъти повече от мъжете. В другите райони на Европа мъжете трябвало да се бият за всяка представителка на слабия пол, а тук ставало точно обратното – жените се биели за всеки мъж.

Конкуренцията била сериозна, защото всяка жена от Северна Европа искала да си отгледа свое потомство. Тогава на някои от дъщерите на Ева се притекла на помощ майката-природа – тя ги дарила със сини очи и руси коси. До този извод са стигнали няколко канадски учени, публикували резултатите от своето изследване съвсем наскоро.

Учените твърдят, че жените, които имали тези преимуществени качества – руса коса и сини очи, стояли извън конкуренцията, защото веднага с външния си вид привличали мъжките очи. Канадският археолог проф. Питер Фрост дошъл до извода, че русите коси и сините очи се появили по рождение при някои момичета в резултата на незначителна генетическа мутация. След това се оказало, че девойките “надарени от природата” са много по-популярни сред пещерните мъже. Доказателство за това е фактът, че светлокосите хора със сини очи и след няколко столетия преобладавали в тези райони. “Когато първобитният мъж търсел в множеството своята партньорка, той избирал тази, която се откроявала в тълпата”, смята Петър Фрост. Предстои да се изясни, защо подобни генетически мутации са станали точно в Северна Европа, а не някъде другаде. Теорията на канадския археолог намерила потвърждение в няколко други изследвания, едно от които било проведено от японските му колеги. Те също доказват, че генът, в който са кодирани предимстквата на блондинките действително се е появил преди 10-11 хиляди години.

В съвременния свят се забелязва обратна тенденция – естествените блондинки изчезват. Едно проучване на Световната здравна организация е установило, че натуралните блондинки вероятно ще изчезнат след 200 години. В същото изследване се казва, че хората, които са запазили в себе си гена на русокосите и синеоките, вече са много малко. Специалисти от Световната здравна организация твърдят, че последната естествена блондинка ще се роди във Финландия през 2202 година.

Източник: nabore.bg

Виж още публикации на bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ