Няма да повярвате какво влияние ви оказва цветът на косата

в Любопитно

Дори и през ум не ви е минавало какво огромно влияние ви оказва цветът на косата. Може би много пъти сте се питали дали мъжете си падат по блондинки или пък по брюнетки. Вероятно сте си задавали и въпроса дали има правила и какви са те.

Учените са открили, че цветът на косата наистина оказва огромно влияние. Именно от него зависи начинът, по който възприемате противоположния пол, както и атрактивността ви в техните очи.

Психолозите от университета в Минесота са си поставили за цел да проучат п какъв начин цветът на женската коса влияе върху представителите на силния пол.
В изследването са взели участие сто мъже. На всички тях са били показани фотоси на дами с различен цвят коса – руса, черна, кафява, червена.

Изследването показало, че силният пол възприема като най-атрактивни дамите с по-ярките коси. Според тях те изглеждат доста по-млади и много по-привлекателни от онези с тъмните коси.

Освен това се вярва, че дамите с руса или кестенява коса, са много по-романтични партньорки в сравнение с онези представителки на нежния пол, които са с черни коси.
Темата за най-предпочитания цвят се дебатира от десетилетия. Така и не може да стане ясно по категоричен начин обаче дали мъжете предпочитат блондинки или брюнетки. Вие как мислите?

И след като стана въпрос за косата, може би, би било подходящо да ви дадем и няколко съвета за красива и жизнена коса.
Едно от най-важните условия, които дамите често пренебрегват, е предпазването й от ултравиолетовите лъчи. Те изсушават косата, което пък на свой ред води до загуба на гъвкавостта й.

В такива случаи тя губи еластичността и обема си и започва да окапва. Със сигурност не бихте искали да се стигне до там. За да избегнете всичко това, е нужно да нанасяте предпазни продукти преди да я изложите на ярките слънчеви лъчи. Най-подходящи за тази цел са продуктите за коса със защитни филтри. Носенето на шапка също може да ви помогне да предпазите косата си.

efekt-2

Избягвайте да променяте екстремно цветът на косата. Това води до трайно увреждане, с което може да не успеете да се справите. Специалистите коафьори съветват промяната на цвета на вашата грива да не надвишава три нюанса.

Макар, че е препоръчително да я сресвате, не трябва да прекалявате и с това занимание. Трябва да знаете, че твърде честото или продължително ресане нанася сериозни вреди на гривата ви.

Източник: topactualno.com

Loading...

Вижте още от bultimesНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Езотерика и гени

Езотерика и гени

Стефан Пройнов: Езикът на гените. Езотериката е език на душата,…
Отидете горе