Монетите говоря: Изкуствен интелект в нумизматиката

в България/Конспирации/Монетите говорят


Стефан Пройнов: Онлайн маркетингът е разработен през 60-те години за целите на военните през 70-те години от чисто военен проект преминава в цивилният живот.

През 80-те години той се развива главоломно. С навлизането на Интернет през 90-те идеологът на световната глобална мрежа Тим Бърнс-Лий и неговата компания и създаването на стандартите URL HTML заедно с world wide web – по-известно като съкращението което виждаме пред всеки сайт или страница www. Първата уеб страница е създадена през 1991г. и тя е на Stanford Linear Acceleratior Center. През 1992г Жан Поли измисля терминът „Сърфиране в Интернет”.

И от тогава всички ние това правим.
През 1991-1999г започват развитието на първите интернет ресурси, разбира се основно в САЩ така малко по-късно се появява и първият УЕБ ПОРТАЛ – Global Network Navigator.
През 1993 г е имало 130 уеб сайта, а през 1994г вече са 10 022. Сега са милиарди и всеки един се бори да изпревари останалите в дадена категория или на някоя ключова дума в търсачките.

Стефан Пройнов се шегува, че това прилича малко на зачатието ни – милиони сперматозоиди носят генетичната ни информация, но само един успява да я предаде на яйцеклетката и така се ражда човекът. Може и да е така – милиарди сайтове и връзките им по един или друг начин се свързани с монети стотици милиони от тях предлагат за продан такива, но вие ползвате едвам няколкостотин и те задоволяват нуждите ви.

Естествено зад тях седят екипи по маркетинг и реклама, програмисти и администратори, маркетолози, анализатори и още куп хора за които вие не подозирате, че работят това да се случи.
Стефан Пройнов как монетите ви намират?

Обикновено става дума за изкуствен интелект, които следи поведението на всеки един потребите. Тези изкуствени интелекти определят какви реклами да ви се показват и да бъдат насочени към Вас и рекламните карета на сайтовете, които отваряте. Истината е, че цялото съществуване на интернет е насочено към профилиране на потребителят и какво още може да му се продаде все пак всички ние сме потенциални клиенти.

Стефан Пройнов: „Често купуваме неща, който не ни трябват и после се налага да продаваме неща, които наистина ни трябват” – били сме жертва на Изкуственият интелект, който ни е продал нещо от което нямаме нужда, но така е и с монетите.

Ако търсите дадена монета ще забележите, че точно този тип монета ще започне да ви се показва пак и пак и да откривате сходни оферти. Това е, защото вече изкуственият интелект е започнал да работи за вас, активизирал се е да ви продаде монетата, която търсите, но на каква цена? Пример свързан с Ebay. Купувате няколко скъпи неща и вече роботът знае, че сте платежоспособен.

Търсите определена монета и вече роботът подрежда на екранът ви същите или сходни от този тип монети. Не бързайте, защото тези, които ви показват роботите може да са огромна цена от реалната. Търсим доказана грешка на монета на Кенеди и я намираме на огромна цена като това ви създава предразсъдък, че това е рядко и много скъпо щом се предлага на близо 10 000 долара.

После я откривате на жив търг и започвате да наддавате, надявайки се да я купите за няколкостотин долара, но има и други попаднали в този капан и вие се наддавате с тях. Наддавате до 600 долара и друг печели монетата.
Какво става обаче – разбирате, че такива монети цената им е далеч по-ниска и се търгуват за по няколко десетки долари. Вече не тъгувате, че сте загубили наддаването, вече сте щастливи, че не сте загубили пари.

Какво се случва обаче – изкуственият интелект има предварителната информация за вас какво търсите и колко сте способни да го платите като той не знае, че вие вече сте наясно с истинската стойност на тази монета.

Получавате съобщение от Ebay, че онази монета от 10 000 долара можете да закупите сега на цена приблизителна от 600 долара. И как така някой, който продава нещо уж много скъпо е съгласен да ви го даде на 20 пъти по-евтино?

Затова никога не бъдете импулсивни и не действайте без да сте се запознали с детайлите, защото алчността е най-добрият съюзник на измамниците, а алгоритмите на роботите работещи за изкуственият интелект търсят точно такива като вас. Те анализират, че вие сте се задържали няколко секунди на информацията, която описва монетата, което за тях не е информиран.

Те отчитат къде си държите мишката, на какво кликате, всичко – къде се намирате, с какво устройство сте, знаят всичко за вас – какво работите, как действате и дори ви казват какво да мислите. Навират в лицето онези монети, който търсите и е въпрос на време да си закупите някоя от тях, но на каква цена, в какво качество и ще бъдете ли доволни когато получите пратката. Не всичко трябва да се грабне на мига.

Някога България бе най-добра в промишленият шпионаж Защо да не е добра и в маркетинговото разузнаване?

Маркетинговото разузнаване ни подготвя за това което се случва и ще се случи на пазара.

Но понякога, ако сте подготвени и знаете какво търсите и каква е реалната му стойност трябва да се действа.

Стефан Пройнов: Първо се снабдете със знанията, а после ще дойдат и печалбите. Всеки от нас когато има нужда от знания търси чичо ГУГЪЛ, но кой казва на ГУГЪЛ онези екипи който седят зад онези сайтове. Останалото е игра с алгоритми и роботи и е въпрос на маркетингово разузнаване и предлагане.

Мнозина вече използват търсене в Гугъл по снимка. Алгоритъмът е нов и още греши но скоро и на вас ще ви продаде някой монета.

Изкуственият интелект след като ви засече в интернет, че сте активни за една десета от секундата той знае всичко за вас и може да моделира следващите ви ходове дори. В нумизматиката кефът цена няма, но всичко трябва да е обект на вашата свободна воля и решение лишено от емоции на вашата солидна подготовка подплатена с много познание.

НА КРАТКО АКО НЕ УМЕЕМ ДА ПЛУВАМЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЛИЧАМЕ – ИЛИ ПОНЕ НЕ СКАЧАЙТЕ НА ДЪЛБОКОТО.

Стефан Пройнов: Кефът цена няма, но понякога цената е толкова висока, че убива кефът.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ