Манолова: Партии, които безусловно подкрепят увеличаването на доходите на хората, ще изберем за наши мандатоносители. Ще ги обявим до седмици

в България

Манолова: Партии, които безусловно подкрепят увеличаването на доходите на хората, ще изберем за наши мандатоносители. Ще ги обявим до седмици
Това са последните премиерски дни на Борисов, категорична бе Манолова и каза, че отваря листите на „Изправи се.БГ“ за млади хора, експерти, активни хора с граждански каузи, жени и нови лица

Започваме преговори за партии мандатоносители, с които ще се явим на следващите избори и до няколко седмици ще обявим кои ще са тези партии. Те ще се партии извън статуквото на сегашния парламент и от извънпарламентарната опозиция. Обявихме 70 управленски мерки и след консултациите ще стане ясно кои са партиите, които безусловно подкрепят основните ни приоритети – увеличаване на доходите, преизчисляване на пенсии, подкрепа за бизнеса, съдебна реформа и зелени политики. Лично ще поведа листите на „Изправи се.БГ“, а в тях ще влязат нови лица, млади и активни хора с граждански каузи и повече жени.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „120 минути“ по бТВ.

Тя подчерта, че това са последните премиерски дни на Борисов и че той няма как да спре обединението, постигнато между гражданските формации на „Изправи се.БГ“ и Отровното трио в последните дни на миналата година, нито постигнатото съгласие заедно да се пазят изборите с партията на Слави Трифонов и с Демократична България. Борисов е в ужас от обединението и с право, допълни още Манолова.

Кражбата на изборите в София Борисов се подготвя да повтори в цялата страна, категорична бе тя.

На въпрос за костинбродската афера тя отговори, че това е афера на Борисов, с която се е опитал с фалшиви бюлетини да манипулира тогавашните избори, а за печатането на фалшивите бюлетини в печатница на общински съветник от ГЕРБ е била сигнализирана от председателката на активното тогава НПО за наблюдение на честността на изборите Антоанета Цонева.

Попитана за срещата с Васил Божков Манолова подчерта, че е отишла, за да види лично кой ще се изправи срещу нея, както и преди това се е срещнала с премиера, а Божков е бил част от интимния кръг на Борисов. Явяването ми тогава на изборите срещу Борисов не беше безобидно начинание. Тогава всички – и политици, и бизнесмени, и ъндърграунд, и цяла София, каза тя, се интересуваха ще се кандидатирам ли за кмет на София, а Борисов ми изпращаше бизнесмени, които ме заплашваха и ме предупреждаваха, че „ще си счупя главата“. Не съм, търсила, не са ми предлагани и не съм получавала пари от Божков, за разлика от Борисов, Горанов и пиарите на Борисов, които според СМС-ите на Божков за получили 70 млн. лв. от него. Тогава Божков каза, че иска смяна на този модел, а после стана ясно за тези негови плащания на такса „спокойствие“ към властта. Целият ъндърграунд на София бе изправен срещу мен от Борисов. Предлагаха ми и постове, за да не се кандидатирам за кмет, заяви тя, но както знаете аз се изправих фронтално срещу Борисов в София, сега ще го направя и в страната.

Попитана дали е предлагала Делян Пеевски за шеф на ДАНС, Манолова нарече репликата си тогава „неуместен сарказъм“ и обясни, че след като 100 дни по телевизионните студиа политическите мъже – премиер и председатели на управляващите партии – не са признали, го е казала тя. Манолова отчете като грешка подкрепата за Пеевски за шеф на ДАНС и добави, че за себе си тогава е взела урок за три неща – да не поемаш чужда вина, че можеш да бъдеш употребен и че не си струва да си в партия, ако това ще ти коства компромиси със съвестта.

На въпрос за избирането й за омбудсман, Манолова заяви, че ГЕРБ и Реформаторският блок са имали собствен кандидат и припомни, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ тогава Цветан Цветанов публикува бюлетината си в полза на нейния опонент Константин Пенчев. Аз получих подкрепа от всички парламентарни групи, а много депутати, включително от ГЕРБ и от десните, ми се обадиха, за да ме уверят, че са гласували за мен по съвест, каза още тя.

efekt-2

Цветанов поиска да се извиня за Костинброд, за да ме подкрепят за омбудсман, но аз отказах, защото Костинбродската афера си беше афера на ГЕРБ и Борисов, с която те се готвиха да манипулират вота. Това, което аз направих, беше да сигнализирам прокуратурата, подчерта Манолова и припомни, че в деня за размисъл тя не е давала брифинг, а данните от сигнала й са потвърдени от прокуратурата.

Loading...

Попитана за твърдението й, че протестите от 2013 г. са платени, тя отговори, че самият Борисов тогава е признал за автобусите със симпатизанти на ГЕРБ, благодарение на които, по думите му, е станал възможен протестът и в изказването си тя е имала предвид именно думите на премиера и десетките автобуси с партийни активисти на ГЕРБ, паркирани на стадион „Васил Левски“.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.