Манолова: Държавата да върне на таксиметровите шофьори парите за патентен данък за 2021 г.

в България

Манолова: Държавата да върне на таксиметровите шофьори парите за патентен данък за 2021 г.Един от първите закони, които от „Изправи се.БГ“ ще внесем в Народното събрание още през пролетта на 2021 г., е за подкрепа на таксиметровия бранш.

Считаме за справедливо в условията на тази COVID- и икономическа криза държавата да върне на таксиметровите шофьори парите, които им е взела за патентен данък. Това са между 300 и 1000 лв. на шофьор в различните общини, според решенията на общинските съвети.

Това съобщи председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на среща с таксиметрови шофьори в Търговище, които протестират от края на 2020 г.
От държавния бюджет към общините могат да се преведат съответните суми, а тези от таксиметровите шофьори, които са си платили патентен данък за годината, да си го получат обратно от общините. В цялата страна става дума за под 20 хил. таксиметрови шофьори, които по приблизителни данни плащат около 15-16 млн. лв. патентен данък, допълни тя.

По думите й в приемната на „Изправи се.БГ“ има получени множество сигнали от таксиметрови шофьори в безизходица, които са принудени да извършват дейност нелегално, тъй като вече трябва да са си платили и патентния данък за 2021 г., но заради икономическата криза и пандемията са без почти никакви приходи.

По-рано през деня Манолова се срещна с кмета на Търговище от ГЕРБ във връзка с протестите от последните седмици на таксиметровите шофьори в града.

Те настояват за отпадане на патентния данък и за 2021 г. и за осигуряване на повече стоянки. След срещата на Манолова с местната власт тя съобщи, че кметът поема ангажимент шофьорите да присъстват на заседанието на Транспортната комисия в ОбС Търговище, за да изложат позицията си.

Припомняме, че в последните дни на 2020 г. Манолова подкрепи протеста на таксиметровите шофьори в Търговище, чиито искания бяха за отмяна на патентния данък за таксиметровите превози.

Редно е да им се сложат стоянки, съответните знаци и маркировка, за да могат безпрепятствено да работят и да усетят защитата на държавата, а не да се държи като мащеха в това трудно време, каза още Манолова.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/742822406632278


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ