Десет неща, които германците обожават

в Любопитно

Бира, градински джуджета и нудизъм: всичко това е типично за Германия и германците. Вижте десет неща, които германците много обичат:

Бирата

Да започнем с най-прочутата страст на германците: бирата. Само чехите пият повече бира от тях. Затова пък германците си имат своя „Октоберфест“. Разбира се, не всички в Германия обичат да пият бира, но въпреки това тази алкохолна напитка определено е неотменима част от германския делник. Младежите в страната имат право да консумират бира още на 16-годишна възраст

Класьорите

Класьорите са германско изобретение. Това може би обяснява защо стриктната подредба на документите е толкова важна за германеца – не само в офиса, но и у дома. Въпреки повсеместното дигитализиране, няма дом или офис, в който да липсват пълни с документи папки и класьори.

Цените

Едва ли има германец, който да не пазарува в евтините вериги – все едно дали е богат или беден. В Германия дори си имат специална дума за хората, които непрестанно са в търсене на изгодни покупки – наричат ги „Schnäppchenjäger“, което в превод означава приблизително „ловци на намалени цени“.

Пътуванията

Германски туристи ще срещнете и в най-отдалечените краища на света. Германците обичат да пътуват и няма дестинация, която да им е прекалено далечна или твърде екзотична. В същото време много от германците прекарват отпуските си винаги на едно и също място – например на испанския остров Майорка, който открай време е сред любимите дестинации на германските туристи.

В градината

Много от германците, които не живеят в къща с двор, си наемат или купуват малка градинска площ в специално обособени за целта зони. В Германия има около 1,4 милиона такива градини. В тях германците се отдават на отдих или пък се грижат за засажденията си. Всяка „градинска зона“ си има собствени (понякога много строги) правила.

Нудизмът

Германското нудистко движение е първото в света – ражда се още в края на 19 век. По-късно нудизмът е на мода най-вече в бившата ГДР. И днес в източната част на Германия ще срещнете хора от всички възрасти, които се наслаждават голи на слънцето – при това не само на плажа.

Правилата

Това е предупреждение към всички, които смятат, че ако на някоя улица в Германия няма автомобили, могат да пресекат и на червен светофар: доста голяма е вероятността да чуете: „Спри! Червено е!“. Германците обичат да спазват правилата – и не се свенят да се намесят, ако видят някое нарушение.

В местната кръчма

В много германски заведения има специални маси за редовни посетители. Тук си дават среща членовете на най-различни групи и сдружения – някои играят карти, други си говорят за плетки, трети дебатират по въпросите на голямата политика.

„Местопрестъпление“

Почти 10 милиона германци сядат всяка неделя пред телевизора, за да изгледат най-новия епизод от сериала „Местопрестъпление“. Култовият сериал се излъчва от 1970 година, а напоследък стана модерно да го гледаш вкъщи с приятели или в някоя кръчма

Сладкишите

Британците си имат своя час за пиене на чай, а за германците следобедът е време за ядене на сладкиши. Много хора в Германия посягат почти всеки ден към тортите и кексовете.

Източник: dariknews.bg

Виж още публикации на bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ