Кои са най-секретните руски бази от Студената война?

в Конспирации

Изключително много филми има за различните тайни бази и на САЩ и на СССР. Но докато САЩ винаги са се хвалили със своята велика Зона 51, където се смята, че се пазят единствените контакти с извънземни раси. През годините има много хора, които са се опитвали да се доближат максимално близо до загражденията и да заснемат поне част от работата на военните. Но все пак американците са твърде далече, за да се доверим на техните мистерии, Русия от друга страна или СССР както се наричаше преди 1989г. е достатъчно близо и със сигурност не бърза да превърне своите военни тайни в документални предавания по МИР КИНО или др. кабеларка. Ето някои военни обекти, които дълго време са били в интереса на противника – Студената война ни даде някои от най-интригуващите мистерии!

1. Базата за подводници в Балаклава е сериозно доказателство какво може да направи страха и желанието за световна доминация. На брега на Черно Море можете да откриете малкия град, който дълго време е приютявал подводници, атомни снаряди и е давал работа на повече от 3000 души.

2. Голяма част от подземията все още остават секретни, а самото военно съоръжение продължава да работи и след края на Студената война. През 1995-а година спира да работи и се превръща в един много красив музей. Базата била създадена да издържи и атаката на атомни бомби с мощност от 100 килотона!

3. Когато Латвия все още е била съюзник на Съветския съюз, братушките са се стремили да набавят достатъчно атомно оръжие, за да сложат край на абсолютно всякакви военни действия. Пълната война готовност е била задължителна, а персоналът имал достатъчно запаси, за да живее около 7 месеца след атомна война. След края на войната и паниката, Русия прибира своите атомни бомби. Базата в Лекава разполага с четири ракетни силоза, команден център и технически център. Според американските учени, там се позиционират първите R12 ракети с независимо управление.

4. New York Times публикува история, в която разказват, че около 10 000 души са участвали в построяването на подземни тунели в планината Урал. В тяхната история се споделя, че изпокапаните тунели са с площ от над 800 километра. Американското правителство разбира за този комплекс през 1992-а година. Мнозина вярват, че бункерът е специално изработен за събирането на руски скъпоценности, храна, атомно оръжие както и квартири за руските военни.

5. На около 10 километра от Москва се намира град Раменки. Там се смята, че е позициониран и бункерът за руските лидери и техните семейства. Описва се като подземен град, който може да приюти повече от 15 000 души ида ги пази в продължение на 30 години. Метро-2 е специално разработена железопътна система от времето на Сталин, която трябва да прави връзката с подземния град, Кремлин и правителственото летище. За съжаление се смята, че наличието на същата линия не е потвърдено, но не и отречено от руското правителство

6.И понеже не само САЩ трябва да разполага със Зона 51, руснаците също могат да се похвалят с такава. Точно под Капустин Яр може да бъде открита изследователска база за ракетни изследвания. Въпреки ясно описаното предназначение на базата за тестване на различни ракетни и авио двигатели, непотвърдени източници твърдят, че това е базата, в която се тестват технологии, които не са дошли от тази планета.

Известно, е че още от Втората Световна война се вярва, че Германия е имала подобен контакт и съвършените оръжия са идвали именно от друга непозната раса. Какво точно поделят САЩ и Русия в края на войната е още една мистерия.

Но има един мит, че архивът на „Аненербе“ се оказал в СССР. През 1945 година войниците на Червената Армия превзели старинния замък Алтан. Там били намерени огромно количество книги с някакви особени текстове. Това бил архивът на „Аненербе“. Изумителен концентрат на технологията на тайната политика – поемане на властта и манипулиране на хората. Документите напълнили 25 жп вагона. Скоро те съставили Особен архив на СССР. Интересно е, че значителна част от него, свързана с мистиката, на практика не била подложена на изучаване. Дори номерацията на много документи била направена чак когато били поискани за анализ през 90-те години.

Източник: kovaklog.wordpress.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ