Абракадабра: Вълшебната дума лекува камара болести (И Христос я използвал+какво означава)

в Любопитно

Абракадабра е вълшебна дума, от където и да я погледнеш

Абракадабра е дума, която предизвиква различни асоциации. Но първата мисъл, която ни минава е за чародейци, които я използват за правене на магии.

Смята се, че римския лекар и мъдрец Квинт Серен Самоник е използвал за първи път. Той е живял през трети век. Според други историци тя се използвала от римляни и гърци преди това, но е спорен въпроса дали той я е измислил.

Но римският лекар бил твърдо убеден, че използването на тази дума лекува непознати, дори смъртоносни болести. И още камара други заболявания. Според древните летописци действието се случва, когато се изпише на пергамент, после се увива в парче ленен плат и така се носи около врата.

Вярвало се е, че вълшебната дума „абракадабра” е необикновена, която пази от зли сили, привлича доброто и предпазва от много болести. Думата има доказано магически ефект.

Защо, каква е причината? Вероятно заради старата наука автосугестия. Защото, дори и на лаиците е известно, че щом си мислиш, че ще овладееш нещо, нещата се случват. Така и болният, ако си повтаря непрекъснато, че ще оздравее, то наистина ще се получи.

Безспорно абракадабра е магия и който иска да вярва, го прави. Иначе, който не иска, това си е само негова воля.Има няколко свидетелства за произхода на магическата дума. Според една от теориите тя има арамейски произход.

Това е езикът, на който е говорил и самия Христос, който също я познавал. Според някои древни предания сина Божий също я използвал в своя речник. В превод на този език думата означава: „Ще се случи така, както казвам”.

Древните шумери са я казвали по срички по време по време на своите религиозни ритуали. Древните египтяни също са използвали думата „абракадабра”. С нея означавали знака на Телеца или бог Абраксас, който е бил върховен владетел на небесното царство.

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ