Румяна Нейкова: Ще направим максималното, за да се спечелим още две квоти за Париж

в България

Румяна Нейкова: Ще направим максималното, за да се спечелим още две квоти за ПарижРумяна Нейкова продължава да подготвя новите шампиони в гребането, а екип на БНТ проследи лагера на националния ни отбор за юноши и младежи на базата „Белмекен“.

Тимът ни изкара 20 дни на висопланинската база, а под зоркия поглед на олимпийската ни шампионка, състезателите ни проведоха усилена подготовка за сезона.

„Направихме един добър лагер. Най-важното е, че състезателите бяха здрави, направиха една много добра подготовка, надявам се да се транформира по-нататък в лодката“, каза Румяна Нейкова.

Спецификите на спорта, условията за тренировки, но и времената, в които живеем, оказват влияние върху мотивацията и резултатите на подрастващите. Въпреки всички трудности, Румяна Нейкова е категорична, че вижда голямо желание за развитие у своите състезатели.

„Днес поколението е поколението, което иска да се случат победите днес и сега. Това е трудното с новото поколение. Но без един състезател да се срещен с реалния спорт и конкуренция, няма как да разбере какво е състезание, така че всичко е в ръцете на състезателите“, сподели голямата шампионка.

През 2023 година българското гребане може да се похвали с чудесни успехи като места в топ 6 на световни и европейски първенства във възрастите на юноши и младежи. Голямо постижение бе и квотата за Олимпийските игри в Париж, която Десислава Ангелова завоюва на скиф при жените.

„Важното е, че тя успя да се класира, сега е важно да си направи такава подготовка каквато направи 2023 г., за да може това да бъде предпоставка за един много добър резултат за нея. Пожелавам и го от сърце, спечелването на медал не е мираж, а цел, която трябва да има пред себе си“, каза за БНТ олимпийската шампионка.

Бронзът на Емил Нейков от световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив също е един от големите успехи през миналия сезон. Любопитното е, че с опита и медалите, които натрупа, вече не само неговата майка, но и самият той е пример за подрастващите състезатели.

„Виждам в него един млад, мотивиран човек, който иска да даде най-доброто от себе си, иска и търси своята реализация и съм горда с това, че той е тръгнал по нашия път с неговия баща и че иска да се класира на призовите места“, разказа Румяна Нейкова.

Треньорът на националния ни отбор вярва в спечелването на още квоти за Игрите в Париж това лято.

„Аз мисля, че е възможно поне още една квота в дисциплината скиф мъже, защо да не се опита и на двойка скул. Навсякъде ще направим максималното, за да успеят да се спечелят още две квоти. Това което е най-важно е, че работим с перспектива 2028 година, тъй като отборът е съвсем млад и очакванията не трябва да бъдат максимални“, заяви още Нейкова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ