Първият отбор на България за кадети триумфира на турнир по фехтовка в Румъния

в България

Първият отбор на България за кадети триумфира на турнир по фехтовка в РумънияПървият отбор на България за кадети триумфира на турнира на сабя за Европейската купа по фехтовка в румънската столица Букурещ.

За призовите места се бориха 25 отбора от 9 държави, а с най-добра игра титлата спечелиха Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов, Иван Колев и Станимир Пелов.

Вторият отбор на България в състав Симеон Далеков, Радослав Воденов, Йоан Ангел Чакъров и Никола Меицов се класира на 9-о място. Четвъртият тим Тервел Касабов, Виктор Китенов, Никола Миланов и Димитър Тончев завърши 14-и, а петият (Константин Атанасов, Никола Иванов, Петър Попов и Максим Радев) е 16-и.

По пътя към първото място българите победиха петия отбор на България с 45:19. След това в среща за място на полуфиналите Георгиев, Господинов, Колев и Пелов се наложиха над първия тим на Гърция с 45:30. В двубоя за място на финала сабльорите отстраниха Румъния с 45:32, а в срещата за титлата победиха първия тим на Франция с 45:30. Така, след вчерашната титла в индивидуалната надпревара на Николай-Томас Георгиев, днес кадетите показаха, че имат умения, с които могат да победят и най-сериозните съперници.

При кадетките индивидуално от българките най-добре се представи Ралица Гаджева от Младост, която завърши на 18-о място. Екатерина Чаушева от Корсар е на 32-а позиция, а Мария Тодорова от Младост раздели 44-45-о място със Сезер Ясмин от Румъния. Сред най-добрите 64 се класираха и Мия Лицова от Младост (59-а), Николета Добрева от Железник (60-а), Ива Власева от ЦСКА (62-а) и Ая Аройо от Свечников (64-а).


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ