Ще се изненадате от причината, поради която домашните котки ви носят плячката си

в Любопитно

Определено ще останете изненадани от причината, поради която домашните котки ви носят плячката, която са успели да уловят.

Собствениците на котки, които се разхождат на свобода със сигурност са попадали в ситуация, в която са били дарени с плячка от любимците си.
Вероятно сте си задавали въпроса за какво ви е тази мишка и какво цели с това вашата котка.

Е, отговор на тези въпроси определено има.

Не бива да забравяте, че по природа всички те са ловци. Според резултатите от едно от последните проучвания, свободно движещите се котки, са причина за смъртта на милиарди птици и малки животни. Разбира се това далеч не означава, че са зли. Те просто са свикнали да ловуват.

Обикновено такова поведение се среща при котки от женски пол. Този факт се дължи на проявлението на родителския им инстинкт.
В природата котките-майки учат своите малки да ловуват като им носят мъртви птици или друг вид животни.

Тъй като домашните котки често биват лишавани от потомство, няма на кого да предадат родителския си инстинкт. Именно поради тази причина приемат своите господари за тяхно семейство и се грижат за тях.

Казано с други думи този жест от страна на вашата котана, е знак за загриженост.

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ