Четирите най-търсени чудотворни икони в България

в Религия

Необикновените чудотворни икони вече векове наред са обект на почит и поклонение от страна не само на вярващите християни, но така също и на хора от други вероизповедания, търсещи в тях помощ за своите душевни и телесни проблеми

В България четири чудотворни икони се радват на засиления интерес от страна на българи и гости от чужбина – необикновените чудотворни икони на много почитаната Света Богородица, намиращи се в Бачковския, Рилския, Троянския и Роженския манастир.

„Света Богородица Умиление“ в Бачковския манастир помага при безплодие и различни неизлечими болести, а на храмовия празник изцелява и опрощава греховете на хората, които я носят.

„Света Богородица Осеновица“, намираща се в Рилския манастир, помага при масови епидемии и тежки заболявания, за което свидетелстват голям брой вярващи през вековете.

„Света Богородица Портарница“, намираща се в Роженския манастир, е търсена заради чудодейното си въздействие при голям брой болести, а така също при безплодие и семейни проблеми.

„Света Богородица Троеручица“ в Троянския манастир е сред най-търсените чудотворни икони, към която се обръщат за помощ хиляди жени, желаещи да се сдобият с дете, както и страдащи от различни болести.

Източник: topactualno.com


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Религия

Отиди на Топ