Умира нещо и друго не се ражда!

в България

Умира нещо и друго не се ражда!
Това се вижда всеки ден! За духовната смърт на една нация е трудно да се говори, още по-трудно е да се пише!
Мнозина сме го разбрали, мнозина са го осъзнали, но малцина знаят изхода от тук, макар че всички сме на тоз пангар!
Дали колцина виждат как се случва всичко?
Незнам, но ще разкажа нещо!

Добруджа, земя прекрасна и голяма, хранеше България два-три пъти! Сега е друго нещо. Селата – празни, пусти и умълчани, а полята – пълни с тръни и ГМО култури като някой сее лавандула и техническа култура!
В градовете ни се вихри друг резил и цирк! Училищата ни са празни- запустели!Улиците- тихи и разбити, тротоарите са превзети от бурени- треви! Вижте болниците – от там надничат нашите старини! Градове като Шабла, Тервел, Исперих, Тошево, Каварна, Добрич и Силистра стават за декор на ужасен филм. До година-две ще заприличат на Чернобил- пусти, празни и занемарени!
Не си мислете, че във Варна е различно. Едно море, военни малко, вили и къщи на моряци и разни инвеститори бълъци или на корумпирани политици!
Всеки бяга с двеста от тази държава!
Не се чудете, ще ВИ кажа!

Ще дам малък пример за разруха, от борсата „Лазур” във Варна! Ще Ви кажа: „Как няма да се продава роден зарзават?” Лятото си мислите е песен за търговците на зарзават. Няма студ, няма сняг, а само продаваш зарзават!
Има друга драма и тя се казва „Данъчна тояга”!
Идва службата на НАП и те прави на глупак!

Денонощно те следят, гонят ти клиенти, после правят ти запор: „Щот си рисков и ненадежден, стоката ти е опасна и има риск да не си платиш!” Тези доводи ужасни са повод за запор финансов за да гарантират бъдещите плащания към държавата! Това не стига да те унижат и да те разорят. Викат „Митница”, за да блокира за проверка ТИР-а, осмелил се да докара зарзават!

Идват митничарите сърдити и се почва обичайната проверка!
Мерят,теглят и те шерят два-три дена, после стоката ти втасва и отива на боклука! Тъй в таз сполука, всички са невинни. Даже и запора ще ти вдигнат до година, до амина, ако си спечелиш ти делата в съда!
И така до зимата сърдита. Идва нова драма със сметката голяма! Сметките за ток се трупат, идват сметки за лиценз, застраховки, осигуровки, ДДС- то те притиска, наема надигнаха ни пак, транспорт, гориво и всичките ви майни! На никой не му дреме, че и НИИ храним деца!
Е тази зима мека има 9 борси, лекичко закрити, барабар с магазините и 200 души отидоха в морето на „разбитите съдби”! Има хора, които преживяха поредния резил, други още се напиват, трети скитат по чужбина!
Да, от предприемач, ставаш тираджия или общак, за да бачкаш там немил- недраг! За да плащаш кредити и глоби, за данъци и ток, за да купиш дрешки на детето (втора употреба)!

Да оставиш болезнен спомен у деца невръстни, които ще израснат без баща! Деца забравени от Бога, деца невиждащи бащинската обич и сълза! Децата някой ден ще проклинат таз Държава, че прогонила баща им по чужбина или и те на там ще драснат, защото няма слънце и любов в бащината къща да ги посрещне!
И после някой мазен политик от екрана, да ти говори: „Колко хубаво е в таз Държава!” Вярно много готино ти става, когато разбереш за Гинка! Все въпроси гневни ти напират докато си въртиш геврека, по някоя европейска магистрала!

Пак се чудиш, докато ревеш далече от децата: „Защо фалирах? Как се случи?”
Идва миг, когато всичко си загубил и картинката ти се изяснява! Чудим се и се маем: „Защо вместо да се защитим, гледахме как самостоятелно и поединично да се спасим?”
П.П. Правя тази статия, след получени сигнали на потърпевши!
Правя тази статия, след като заедно плакахме и проклинахме съдбата си, защото и аз съм преживял същото!

В чест на загубилите работните си места и бизнеса си през зимата на 2017-2018 година! Вашето желание за край на статията:
„ Това са видимите резултати за Варна! Ние повече от 200 души безработни,измъчени бащи, далеч от своите деца, благодарим на Бойко!”

Автор:Светлозар Минов

От:bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ