Съдят миньори, защото си искали парите

в България

Съдят миньори, защото си искали паритеСъдят миньори
ОБВИНЯВАТ ГИ, ЧЕ СТАЧКУВАЛИ НЕЗАКОННО
Кюстендилският окръжен съд призова като обвиняеми 84 миньори по иск на фирмата Въгледобив-Бобов, заради това, че през май 2017-та стачкували за неизплатените си заплати.

На заседанието се появиха само седем от призованите. Според ищеца стачката е била незаконна, поради неспазена процедура за уреждане на трудовите спорове по Кодекса на труда.Ответниците отрекоха обвиненията и обясниха, че във въпросния ден са отсъствали от работните си места само за три часа, като това било протест, а не стачка по смисъла на закона. Това се потвърди и от отрицателния отговор, който дадоха, на съдийския въпрос дали са държели плакати.

„Ясно е за какво става въпрос – сплашване на хората, за да не се повтарят, да няма протести, да няма медийни изяви и такива неща, да няма гласност, че сме съвременни роби. Мисля, че няма основание да се притеснявам, защото съм си търсил правата. Всичко е интереси.”, каза един от призованите миньори.

Съдията отложи делото за 20 март, за да може да се съберат доказателства.
Източник: eurocom.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ