Стефан Пройнов: Детелина с 5 листа е мощен амулет

в България/Любопитно

Стефан Пройнов: Детелина с 5 листа е мощен амулет
Преди време си намерих детелинка с 5 листа и се чудех какво ли е значението…?

Д-р Григор Милчев и Румяна Юрукова: В древността петлистната детелина се смятала за дар от горските духове, които награждавали щастливеца със здраве, късмет и с благоволението на природните сили. Прибавен към лечебни настойки, този дар на природата ставал магическо средство срещу всякакви болести и имал способността да върне младостта и красотата. Затова хиляди хора са загубили маса време в опити да открият това чудодейно средство.

Да откриеш четирилистна детелина е трудно, понякога невъзможно, но в пъти по-трудно е да бъде открито растение с пет листа. Казват, че на 10 хиляди растения се ражда едно с четири листа. С 5 листа е почти невъзможно да се открие. Ето защо откриването на петлистна детелина не се сравнява с нищо по-малко от чудо. Петлистната детелина е силен талисман. Ако я намери младо момиче, то със сигурност ще се омъжи в кратък срок и ще бъде щастливо до края на дните си.

Ако пък късметът споходи омъжена жена, значи в дома и семейството й ще влезе късметът, който ще постави своя знак върху цялото домочадие. Петлистната детелина привлича парите, но и създава магическа хармония сред хората. Ако бъде открита от мъж, го чака голям успех и несметни богатства, така че нито един път няма да изпита недостиг на пари.

Смята се, че детелината е талисман на силния, способен да привлече късмета не само в материален, но и в любовен план. Тя придава мъжка сила. Освен всичко, петте листа въздействат магически върху всеки, който се намира в близост до тях, дори и да не ги е забелязал.

Те пазят от зли помисли и всякакви негативи. Съхранени в дома, гарантират, че той ще остане чист от лоши сили. Талисманът пази дома от външно зло, но също и от вътрешни раздори, спорове и кавги, замествайки ги с безметежна радост и хармония.

Според легендата Свети Патрик използвал трилистна детелина, за да обясни единството на Светата Троица, т.е. на Исус, Светия Дух и Бог. Детелината днес е национален символ на ирландците.

Стефан Пройнов: В крайна сметка майката природа и горските духове преценяват на кого да се разкрият тези детелинки. Това са най-мощните природни амулети. Тези дарове от природата и вселената олицетворяват хармонията ви с всевишните сили, това е един от техните начини да Ви предпазят, това е техният начин да ви подскажат, че вселената е с вас, а когато вселената е с вас има ли значение кой и какво е против вас?

Стефан Пройнов: Споделям моят късмет с вас, бъдете късметлии и нека природните сили Ви закрилят от видимо и невидимо зло!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ