Слави Трифонов: Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали

в България

Слави Трифонов: Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали
Вижте какво публикува на стената си Слави Трифонов:
Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали
Липсват резултати в борбата срещу корупцията по високите етажи на властта. Липсват механизми за контрол над главния прокурор. Има голям проблем със свободата на медиите. Законодателният процес е лобистки и непрозрачен.

Това са само част от критиките на Европейската комисия към България, публикувани в Доклада за върховенството на закона в Европейския съюз. Това всъщност са фактите. Но въпреки тези факти, вчера няколко „умни глави“ от ГЕРБ се изтъпаниха и казаха без никакъв свян, че докладът за България бил положителен.

Ей за такива „умни глави“ българският народ е измислил фразата: „Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали.“
Нещо повече – точно заради такива „умни глави“ мъдрият български народ е съчетал двете турски думи „гьон“ и „сурат“, за да се получи чисто българската титла „гьонсурат“. В тълковния речник гьонсурат означава „нахален, дебелокож човек, който не изпитва чувство на неудобство, притеснение или вина, в каквато и ситуация да се намира.”
Вчера на нарочна пресконференция гьонсуратът от ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че докладът за България бил положителен и за България се говорило чак на 10-а страница. Изведнъж се оказа много важно за ГЕРБ кое на коя страница е – когато запратиха основните права на гражданите на последните страници в Барниръбъловата Конституция проблеми нямаше, нали?

А пък като е толкова положителен докладът, ами излезте сред хората да се похвалите с него. Ходи пеша, бе, Дариткова, ходи пеша, похвали се с доклада! Ама да не те прекарва пак полицията през чуждите дворове?
Гьонсуратите от ГЕРБ се похвалиха и с друго – имало напредък в борбата с корупцията по високите етажи на властта и даже имало разследвания и повдигнати обвинения. Всъщност истината пак е друга. В най-корумпираната страна в ЕС, а именно България, няма нито един обвинен политик за корупция. Нито един. Единственият арестуван действащ министър в новата ни история Нено Димов има обвинение, но не и за корупция. А и в момента човекът си е вкъщи. Сигурно гледа „Ролан Гарос“. За сравнение ще ви кажа, че в Северна Македония тези дни вкараха бившата външна министърка за 4 години в затвора. А уж и там са българи.

Ако трябва да използваме терминологията за високите етажи на властта, метафорично казано Нено Димов живее на първия етаж. Защо обаче няма разследване и обвинение за Владислав Горанов, който въпреки че го е страх от земетресения живееше на най-високия етаж на властта, надписа с милиони левове партийните субсидии и проспа 700 милиона лева неплатени такси от хазарта? Защо няма разследване и обвинение за неговия шеф, който още живее на последния етаж на властта и „прекрасна госпожа“ снима в спалнята му кюлчета злато и десетки пачки от по 500 евро?
Защо няма възможност за контрол над главния прокурор, който също живее на най-високия етаж на властта и е съсед на министър-председателя? Апропо, извън метафорите, министър-председателят и главният прокурор наистина са съседи. В Бояна.
Сигурен съм, че гьонсуратите от ГЕРБ имат отговори и на тези въпроси. И те ще са гьонсуратски отговори.

Гьонсуратите са навсякъде. Много такива може да видите и сред обслужващия персонал на властта. Например, всеки момент очаквам Марешки да каже: „Не съм чел доклада, ама е положителен“.
От над 80 дни протестиращите българи искат да влязат в Парламента и в Министерски съвет и да потърсят сметка на управляващите. Слушайки обаче по какъв безочлив начин говорят самите управляващи, смятам, че в сегашния Парламент и в сегашния Министерски съвет най-напред трябва да влязат психиатрите.

https://www.facebook.com/STTrifonov/posts/2391964764445030?__tn__=K-R

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ