Румен Радев: Западните балкани са приоритетна цел!

в България

Румен Радев: Западните балкани са приоритетна цел!
Държавният глава Румен Радев приветства определянето на европейската перспектива на Западните Балкани като стратегическата цел на ЕС.

Ще помагаме за ЕС!
ЕС обещава членство на Сърбия и Черна гора към 2025 г.
Положително следва да се оцени, че Стратегията е ориентирана към практиката и очертава конкретни параметри на засилено сътрудничество със страните от региона. Отчетена е нуждата от изграждане на отношения на добросъседство и валидността на подхода на оценка на страните-членки, в съответствие с индивидуалния им напредък по пътя на реформите, става ясно от позицията на президента, публикувана от прессекретариата му.

От ключово значение за успеха на Стратегията е лансирането на шестте конкретни области на партньорски инициативи, които адресират най-сериозните проблеми на региона и сред които с най-голяма важност са върховенството на закона, социално-икономическото развитие, сигурността и миграцията и особено помирението и добросъседските отношения. Важна особеност на стратегията е и нейният индивидуален подход към страните.
По този начин Западните Балкани заемат като никога досега място в основополагащ документ на ЕС, дефиниращ бъдещи приоритети и действия на Съюза. По този начин документът бележи важен етап в реализацията на целта за членство на целия район на Балканите като част от обединеното европейско семейство, става ясно от позицията на Радев.
Източник: dnes.bg

Според друга информация Румен Радев се изказал и за санкциите срещу Русия, който не водят до нищо добро и никой не печели от това, а напротив – страдат обикновените хора ! Страдаме всички ние като страда бизнесът страдат и работниците, страданието докосва всички отрасли!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ