Проект “Синя книга”

в Конспирации

Проект “Синя книга” стартира през 1952 година по линия на ВВС на САЩ и се ръководи от капитан Едуард Ръпел. Въпреки първоначалното желание на ВВС да дава точни и откровени анализи по проблемите на НЛО, но по известните ни вече причини те са принудени да се примират със ситуацията, наложена им “от горе”.

Проект “Синя книга”, въпреки огромния брой случаи, проучени и изследвани по негова линия, е негласно определен да играе второстепенна роля и най-вече да омаловажава сериозността на проблема.

Анализите по разследваните случаи трябвало да свързват и обясняват НЛО феномена с природни явления, както и да успокоява обществеността, че от него няма никаква опасност, както за планетата, така и за националната сигурност на САЩ. И въпреки това резонът от проблема сред американското общество ставал все по-сериозен и комплексен и през 60 – те години, особено след потесаващия случай на отвличане през1961 година на съпрузите Бети и Барни Хил, които били похитени от Грейовете.

Бруталността на похищение, съпроводена в последствие с жестоки експерименти с двамата съпрузи, в резултат на които единият от тях след време починал, потресъл американците. Стигнало се до там, че тогавашния лидер на опозицията и последващ президент на САЩ Джералд Форд, поискал точни отговори от страна на ВВС, не само по този случай. Такива, наистина били дадени, но Д. Форд бил крайно недоволен от тях.

Докладът на проф. Кондон, или по-точно – на комисията “Кондон”, публикуван през 1969 година, обявява “Проблемът НЛО” за маловажен и препоръчва проектът “Синя книга” да бъде прекратен, което е извършено още през същата година.

Източник: xnetbg.net

Вижте още от Bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ