Монетите говорят: Грешни монети от Китай

в България/Монетите говорят

Монетите говорят: Грешни монети от Китай
Китайски монети . Виждаме, че във всяка монетна система откриваме грешни монети. Китай като държава известна със строгият си ред и дисциплина където за грешки се наказва строго също има човешки фактор, който е допуснал грешни монети да се появят на пазара.

Еррор експерти твърдят, че в по-ранните монети от началото на века и преди това се наблюдават повече грешки и това е обяснимо, защото при ранните монети е важно теглото и метала.

В Китай често са използвани безформени кюлчета с метал за търговия или ги виждаме в прости форми. В античният свят металът е важен. Днес търсачите на грешни монети откриват все по-трудно съвременни монетни грешки, защото контролът е голям.

Китайски монети с грешки са рядкост, защото имат дупка, която да ги фиксира. Тази дупка често задават въпрос защо е на монетата.

Най-често се обяснява това, че през нея е прекарвана връв и така са по-лесни за пренасяне. Докато в Европа по това време са използвали кожена торба за монети. Ето няколко изключително редки образи на китайски монети от началото на миналият век.

Ако смятате, че сме ви били полезни можете да споделите тази публикация със своите приятели в социалните мрежи.

Снимките са предоставени от личната колекция на Стефан Пройнов .


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ