От министерството заявиха, че спират вносът на автомобили преди 2009г.

в Свят

От министерството заявиха, че спират вносът на автомобили преди 2009г. От министерството заявиха, че спират вносът на автомобили преди 2009г.
Вносът на автомобили, произведени преди 2009 г., ще бъде забранен, обяви албанският министър на туризма и околната среда Бленди Клоши.
Правителството смята, че така ще бъде ограничено замърсяването на въздуха в страната.

Мярката, която влиза в действие през юни, ще засегне автомобили, произведени преди 2009 г. Такива коли изобщо няма да бъдат допускани на територията на Албания – митниците ще забраняват дори транзитното им преминаване през страната, предава факти.бг.

По данни на Световната здравна организация замърсяването на въздуха причинява смъртта на 166 от всеки 100 000 албанци. Властите смятат, че 60% от вредните емисии се дължат на стари автомобили.

Новият проектозакон ще допуска само вноса на коли, които отговарят на екологичния стандарт Евро-5. Старите автомобили с Евро-1 и Евро-2 ще трябва да модифицирани, докато покрият нормите на Евро-3.
Източник: auto.dir.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ