Манолова: Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари са на терен и воюват срещу хората

в България

Манолова: Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари са на терен и воюват срещу хоратаМанолова: Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари са на терен и воюват срещу хората

В Свищов БСП заедно с ДПС и ГЕРБ са подкрепили кмет , подчерта Манолова

Нинова на гражданите на Благоевград ли се сърди , попита Манолова

Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари, раздадени на приближени фирми, са на терен и воюват срещу хората. Става дума за 8 млрд. лв., дадени без конкурс и търг, кешови и авансови плащания за стотици милиони левове. 800 млн. лв. са дадени авансово на „Монтажи“ за ремонт на язовири, а реално са вложени 120 млн. лв.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Абсурдно е коалиционният партньор на БСП Румен Петков да защитава фирмите собственици на „златния гьол“, паркинга и лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“. Дейността е монополизирана и частна още от първия кабинет на Борисов през 2013 г., допълни Манолова и подчерта, че не е настоявала да се национализират паркингът и „златният гьол“.

Договорът за „гьола“ трябва да се преразгледа. Става дума за външна граница на Европейския съюз и не е ясно защо Борисов е решил, че може да даде дейностите на частни фирми, близки до ъндърграунда. Това са фирмите, които спечелиха изборите на ГЕРБ в София, каза още Манолова.

Може би тези 32 млн. лв. кеш, открити във фирмата собственик на „гьола“ имат връзка и с обявеното купуване на гласове в Свиленград. Там е рекордьорът от ГЕРБ с 16 хил. преференции. Интересно е, че връщайки се от Турция Борисов си е направил фотосесия и на „гьола“, и на паркинга, заяви тя.

Истината трябва да излезе наяве. Комисията по ревизията в следващия парламент ще се занимава с паркинга и „гьола“. Когато държавата е отстъпила от функциите си, трябва да бъде проверено как е станало, срещу какви пари и как се контролира. Имаме сигнали, че чрез представители на държавните институции хората са принудени да използват паркинга, за да минат по-лесно границата. Ще има ревизия в секторите с най-големи аномалии – с най-много бонуси и най-високи заплати за висши държавни чиновници, каза още Манолова.

С „Има такъв народ“ подкрепихме кандидата на промяната Илко Стоянов и гражданите на Благоевград избраха него. Първо отхвърлиха ГЕРБ, след това отхвърлиха БСП и избраха г-н Стоянов. Нинова на гражданите на Благоевград ли се сърди? Не разбирам двойния стандарт – коалиционният партньор на Нинова Румен Петков беше в коалиция с ГЕРБ. В Свищов БСП заедно с ДПС и ГЕРБ са подкрепили кмет. Илко Стоянов е сериозен опозиционер на ГЕРБ в Общинския съвет, каза Манолова за изборите в Благоевград.

Хората очакват да има стабилно правителство, което да решава проблемите им. Нашият план за неотложна подкрепа на обикновените хора е за 3 млрд. лв. – 1 млрд. лв. за преизчисляване на пенсиите и за хората с увреждания, 1 млрд. лв. за подкрепа на бизнеса и 1 млрд. лв. за децата и младите семейства, заяви още тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ