Манолова защитава председателя на инициативата за чист въздух в Пещера по делото за 100 хил. лв.

в България

Манолова защитава председателя на инициативата за чист въздух в Пещера по делото за 100 хил. лв.Манолова защитава председателя на инициативата за чист въздух в Пещера по делото за 100 хил. лв.

Днес Мая Манолова ще защитава Златка Цвеева – председател на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера. Делото е за 100 хил. лв. и е заведено от фирма „Биовет“ срещу Цвеева.

Заседанието ще започне в 9:30 ч. в Окръжен съд – Пазарджик.

Припомняме, че фирма „Биовет“, която е оператор на инсталацията за горене на боклук в Пещера, свързвана с името на Кирил Дамусчев,

заведе два иска срещу Златка Цвеева – за 100 хил. лв. и 50 хил. лв., затова че е казала по адрес на инсталацията, че „в Пещера пуши и мирише“.

В края на март 2021 г. с решение на Окръжен съд – Пазарджик “Биовет” загуби делото за 50 хил. лв.

В него Цвеева бе защитавана про боно от Мая Манолова като адвокат.

Очаква се на заседанието днес да бъде разпитан свидетел от страна на „Биовет“ във връзка с документ с невярна дата, признат за доказателство на заседанието през септември.

Той бе с дата 28 декември 2020 г., а към момента на претендиране на щетите датата все още не бе настъпила.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ