Манолова: Държавата да подкрепи незабавно бизнеса и домакинствата за цените на тока

в България

Манолова: Държавата да подкрепи незабавно бизнеса и домакинствата за цените на токаМанолова: Държавата да подкрепи незабавно бизнеса и домакинствата за цените на тока

Борисов е олицетворението на авторитарния режим и корупцията, а Делян Пеевски беше негов съдружник, каза Манолова

Призовавам правителството и служебният премиер Янев да вземат решение, с което да е ясно, че още от 1 ноември 2021 г. ще бъдат компенсирани фирмите за по-високите цени на тока. Незабавно държавата да поеме на 100 % увеличението на цените на тока, парното, водата и природния газ и за домакинствата, и за бизнеса.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Денят на живо“ с водещ Наделина Анева по Нова Нюз.

България е единствената държава, която няма ясен план за незабавна подкрепа на фирмите и на битовите потребители в условията на увеличаващи се цени на тока, парното, водата и природния газ. Фирми фалират, инфлацията лети нагоре. Трябват незабавни мерки за подкрепа на фирмите, домакинствата, болниците, детските градини и училищата. Ние имаме ясни мерки за това, допълни тя.

Настояваме за отложено плащане на сметките за ток с до шест месеца, забрана за прекъсване на ток, намаляване на ДДС върху сметките за ток, парно, природен газ и намаляване на ДДС върху храните, каза още Манолова.

На въпрос с кого би изиграла партия шах тя заяви, че ГЕРБ и ДПС са основните опоненти на коалицията. Човекът, който трябва да понесе отговорност за безобразията в държавата, включително тези в енергетиката, е този, който еднолично управляваше държавата, категорична бе Манолова, която не скри, че е много добра на шах още от детските си години.

Борисов е олицетворението на авторитарния режим, олигархията и корупцията, а Делян Пеевски беше негов съдружник. Ще има почтено правителство, което ще започне важните за българите реформи и ще застане на страната на хората. Ще има парламент с мнозинство на промяната и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще бъде важна част от това мнозинство, каза тя и допълни, че в мнозинството с над 121 депутати в следващия парламент ще бъдат „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и ИТН, ако решат.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ