Как общинска служба „Земеделие“ Царево и общинският съвет – Царево грубо нарушават и потъпкват закона!

в България

Как общинска служба „Земеделие“ Царево и общинският съвет - Царево грубо нарушават и потъпкват закона!
Йорданка Коева е наследничка на Милош Бенин, който е починал и е бивш собственик на земеделска земя в община Царево – село Синеморец.

Със съдебно решение от 22.02.2010 г. БУРГАСКИЯТ СЪД постановява решение за възстановяване правото на собственост на наследствената земеделска земя в село Синеморец!

Въз основа на това решение общинската служба „Земеделие“ гр. Созопол – офис Царево общинска служба „Земеделие“ офис Царево на 02.08.2010 г. издава решение за признаване правото на собственост на земеделска земя находяща се в землището на село Синеморец!
От тук нататък започва ходенето по мъките на Йорданка Коева с бюрократичната машина на Бургаска област !
Общинска служба „Земеделие“ през 2011 година внася предложение с проекто скица в общинският съвет за одобряване на проектният имот.

Това е поправката на екс депутатът Калинов ! ( След 2008 година възстановяването на земите да се одобряват от общински съвет!) През това време кмет на община Царево е от БСП Петко Арнаудов общинският съвет под негово мъдро ръководство взима решение да не им се върне имотът, който е по скица ! Съпругата на Петко работи в общината като началник отдел Култура и същата е била против връщането на имота!

Съответно това решение на Общински Съвет Йорданка Коева го обжалва в съдът! Крайното решение на съдът в Бургаска област е да се възстанови имота !

На 18.04.2013г. Общинският Съвет на Царево е гласувал решение номер 314. 13 от дневният ред което е: „Предложение на ОБС Царево да се откаже приемането на решение за обезщетяване”!
Приемане на решение за определяне на имот, че има колизия между две противоречащи си влезли в сила съдебни решения !

Вече кмет на община Царево е от ГЕРБ – инженер Георги Лапчев!!! Председател на Общински Съвет е адвоката Даниел Скулиев дори по негово предложение е да се откаже приемането на решение за обезщетяване на наследниците правоимащи земеделска земя в община Царево !

Виждаме, че и двата Общински Съвета при кмет Петко Арнаудов от БСП и сегашният Георги Лалков от ГЕРБ взимат решението си под диктат !
През 2013 г. областният управител на Бургас атакува това решениет с номер 314 пред съда дори тогава областният управител на Бургас е от ГЕРБ, но човека вижда грубо погазване на правните норми от страна на общинският съвет на Царево !

Стига се до решение с номер 106 от 29.12.2015г. на Царевският Районен съд! Въпреки че заседанието е на районен съд Царево съдията се произнася абсолютно аргументирано и оказва, че общински съвет Царево следва да се произнесе с мотивирано решение за отказа !

И при наличие на отказ да определи друг имот, който да бъде предоставен на правоимащите, наследниците на Милош Бенин!
Самото решение на съдът в Царево не е обжалвано от Общинският Съвет, с което те си признават своите неправомерни деяния, погазващи правните норми !
Вече три години нито общинска служба „Земеделие“ Царево нито Общинския Съвет на Царево изпълняват решението на съда, което е грубо и нагло потъпкване на закона!

Същото това деяние се квалифицира като престъпление по Наказателният Кодекс – неизпълнение на решение на съда !
Ясно се вижда от така изложените факти, които са абсолютно достоверни, че изпълнителната власт дори и общинската власт не зачита законите в община Царево !

Явно трябва главният прокурор да се самосезира за такива престъпни деяния извършени от компетентните органи независимо дали са държавни или общински !
Законът е над всичко, но в случая е видно, че председателят на общински съвет на Царево адвокат Даниел Скулиев и градоначалника Георги Лабчев са над закона !

Десети ноември дойде в името да се създаде държава, но държава по-демократична и да е правова, а виждаме, че не е нито едното нито другото ! Кучетата си лаят, кервана си върви, народът недоволства от политиката на ГЕРБ!
Със сигурност има хиляди случай като този където избраните от партия ГЕРБ кметове, съветници си правят каквото си искат и не зачитат решенията на съда !

Дано догодина община Царево се вразуми и не преизберат за трети път кметът на Царево инж. Лабчев и е крайно време адвокат Скулиев да си гледа адвокатлъка, а не да се прави на актьор, изпълняващ ролята председател на Общински Съвет Царево !

Роля, която е видно, че не е подходяща за него и не я изпълнява добре !
А общинска служба „Земеделие“ Царево мълчат като риби, нали са от крайморски град и следват решенията на пасажа !
Вместо да издадат друго признавателно решение на Йорданка Коева за възстановяване на земя по Чл. 19 те са абсолютен пас уж ни лук яли, ни лук мирисали !

И така изпълнителните държавни органи в лицето на общинска служба „Земеделие“ офис Царево и общинската администрация в община Царево си правят каквото си искат !
Докога ще бъде така?
Народът ще реши на следващите общински избори през 2019 година и на следващите парламентарни предсрочни избори!

Благодарение на средната администрация на кабинета Борисов 3, ще има предсрочни избори!

Източник: Колелото се върти Така е в живота, днес плача АЗ утре ТИ

Ние от bultimes публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ