Знаете ли как трябва да се държите в църква?

в Религия

Вероятно сте посещавали църква, особено по празниците много пъти досега. Знаете ли обаче как трябва да се държите в църква?

Има определени правила, които трябва да се спазват от момента, в който прекрачите прага на храма. Хората, които прекрачват прага на църква, трябва да се съобразяват със строгите правила за поведение. Именно с тях ще ви запознаем в следващите редове.

Правилата са тези, които плашат много от хората, които посещават църква за пръв път. Независимо от това кога и колко често влизате в църква, правилата трябва да се спазват. Ще ви запознаем с основните правила на православната църква, които трябва да се спазват, без значение дали я посещавате в празничен или делничен ден.

В този ред на мисли, ако възнамерявате да посетите храма в празничен ден, то трябва да сте там, преди да е започнала молитвата, за да не я прекъсвате. Обикновено времето на службата се отбелязва на входната врата, за да е ясно за всички посетители.

И представителите на силния пол и дамите, трябва да посещават църквата, пременени в чисти, спретнати и скромни дрехи. По никакъв начин не трябва да демонстрирате богатство. Скромността ви е знак на уважение към Господ и неговия дом (църковния храм).

Освен това дрехите, с които сте облечени трябва да са съобразени така, че да покриват ръцете и краката ви. Именно поради тази причина не можете да си позволите да влезете в храма облечени с тениска и шорти например.

Другото правило, с което трябва да се съобразите при посещението на църковен храм е цветът на дрехите ви. Те не трябва да са в ярки цветове, нито пък да са провокативни. Освен това върху тях не трябва да има дупки, надписи и разфасовки.

Главата на мъжете обаче за сметка на крайниците, не трябва да е покрита. Това означава, че трябва да махнете шапката, която евентуално сте сложили, за да се предпазите от студа или слънцето.

Дрехите на дамите трябва да са скромни и да покриват фигурите им, а не да ги стягат.
Те задължително трябва да покриват гърдите и краката. Най-късата пола, с която можете да си позволите да влезете в храма, е до коляното.
Жените трябва да носят и забрадки при влизане в църква.

Покритата глава на жената в храма, е знак на уважение към Господ. Не забравяйте, че именно той е господар на църквата и задължително там трябва да спазваме неговите правила

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Религия

Отиди на Топ