ДПС подава сигнал срещу прокурорката по делото за имамите

в България

ДПС подава сигнал срещу прокурорката по делото за имамите
ДПС ще подаде сигнал в прокуратурата за публично изявление на наблюдаващия прокурор по т.нар. „дело срещу имамите”, в което се създава етническо и верско проти
Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ на митинг в село Корница, община Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Думите на прокурора (по делото срещу Ахмед Муса и още 13 имами, обвинени в разпространение на идеите на ИДИЛ – б.р.) потвърждават нашата оценка, направена още преди 8 години, че делото е политически процес на натиск и преса върху нас. Ако е нужно, знаем как и можем да направим още, но нека видим действията на прокуратурата”, заяви той, без да уточни какво е казал прокурорът.

Преди три дни обаче наблюдаващият прокурор Недялка Попова заяви в интервю за “Фокус”:

“Целта е да подадем един сигнал към обществото, че има едно явление в България, не трябва да си мълчим. Защото ние виждаме в него опасност. В момента по статистика мюсюлманите са 10 -12 % в България. И нямаме основание да мислим, че те ще станат по-малко. И с пристигането в България на мюсюлмани от чужбина, и със завръщането на част от изселилите се в Турция, с поощряването на раждаемостта, и приемането на тази религия от атеисти. Когато стане 30%, държавата ни вече е застрашена. Те са монолитна маса, лесно се манипулира и на избори. Те са почти като военизирана структура. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват. И ще дойде време, когато ще видим как в парламента повече от 50% са от друга религия, президента ни ще стане от друга религия, министър-председателят, кметът ни ще е от друга религия…”

Карадайъ припомни, че становището на прокуратурата по повод дърпането на възрастни жени на границата от страна на националистите (има предвид вицепремиера Валери Симеонов – б.р.), бе оставено без последици, с аргумента, че нямало достатъчно доказателства. Той отбеляза, че именно това е двойният аршин и двойния стандарт на правосъдието на прокуратурата.

„Единият, който му виждаме действията през медиите, и другото, което се случва 8 години с нашите имами. Това е разликата”, заключи лидерът на ДПС.

По време на митинга стана ясно още, че партията ще следи процесите по изработването на новите учебници по история и ще настоява събитята и участниците в т. нар „възродителен процес” да влязат за изучаване в учебниците.

Карадайъ реторично попита:

“На кое му казват те възродителен процес?! На най-голямото етническо прочистване след Втората световна война, т. нар голяма екскурзия 1989 г, или на опита за насилствена асимилация 1984 година, или на опита за насилствена асимилация 1975-76 година,или на опита за насилствена асимилация 1972-73 година или на опита за насилствена асимилация 1964 година. ДПС ще настоява нашата история на нашата Родина да влезе в учебниците”.

Той завърши с призив за заедност и единство:

„Дошло е време да се обединим, да сме заедно, отново да сме силни”.

Събитието, организирано от ДПС, премина под надслов „Миналото не е пепел…Паметта е жива!” и отбелязва 45 години от трагичните събития на т.нар „възродителен процес” в с. Корница. На възпоменателния митинг присъстваха и депутати, уточниха от партийния пресцентър

Източник: dnes.dir.bg
Нашият коментар е, че ако не дай се Боже има фронтално военно разделение на верска основа и хората започнат да се делят на мюсюлмани и други тези, който бяха квалифицирана като радикални ислямисти ще повлекат и другите и ако в България радикалният ислям е 0,05 % то в един такъв момент ще се радикализират и останалите ! Което е много опасна заигравка от страна на ДПС в този момент ! А може и да е знак към Ердоган, че са готови да се включат в походът за преместването на душевните граници ! Пази Боже това да са само грешни прогнози !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ