Великият магистър Бенджамин Франклин

в Конспирации/Любопитно

Стефан Пройнов: Някой познават Бенджамин Франклин само от монетите и банкнотите по-сто долара.

Но той е сред най-известните личности на американската Независимост откриваме масона Бенджамин Франклин (Велик магистър на френската Ложа на Деветте сестри и пръв Велик магистър на Пенсилвания) – скромен занаятчия, който от обикновен печатар се издига до ранга на бележит изтъкнат държавник. Той съставя Проекта за обединяване на американските колонии, от който до голяма степен черпи вдъхновение историческият правителствен документ – Декларацията за независимост.

За много кратко време Франклин се превръща в един от най-харизматичните масонски революционни ръководители, като умело успява да вербува голям брой височайши личности. Именно той въвежда интелектуалци от мащаба на Волтер в масонството и сключва политически съюзи със сър Франсис Дашууд – канцлер на британското Министерство на финансите, който основава тайно общество с масонски отпечатък, наречено Клуб на адския огън.

В него членуват представители на висшето британско общество, които се събират, за да практикуват тайно ритуалите, типични за т. нар. черни литургии (оргийни ритуали, жертвоприношения, заклинания, при които се вика Луцифер. Мотото на сектата е същото, което по-късно приема за свое известният сатанист Алистър Кроули: Do as you will (Прави това, което искаш).

Малцина обаче знаят, че в споменатия сатанистки клуб участва и бележитият държавник Бенджамин Франклин, който според някои учени като Жан-Пол Режимбал, заедно с Адам Вайсхаупт е дори и сред основателите на Ордена на илюминатите.

През 1998 г., по време на рестарвационните работи в дома на Бенджамин Франклин в Лондон, работниците откриват скелети на шест деца и на четири възрастни, заровени под подовата настилка. Според разследванията костите на злочестниците датират от времето, когато бележитият държавник е обитавал това жилище. Следователно установяват още, че костите са грижливо разрязани от някой, който е направил много перфорации върху един от черепите.

Стефан Пройнов: Франклин е човекът, който в международен план координира различните ложи, които припознават в политическата му дейност основния двигател на действията за установяване независимостта на Америка.

С революционната си дейност подпомага масонството в Европа, чиято цел е създаването на първата по замисъл държава на невидими кукловоди на братството върху територията на американския континент. Сред влиятелните му приятели масони откриваме височайши личности, като маркиз Ларан, който е и военен инструктор на Вашингтон.

Бенджамин Франклин: “И така се влиза в кръговете на истинския ужас… в “Клуба на адския огън” от XVIII век се навъртат… някакви чудовища, които държат командните юзди, съдбините на Англия.”

Стефан Пройнов: Аз бих добавил, че тези създания си играят вече със съдбата всички нас.

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ