В Турция арестуваха още 360 души

в Свят

В Турция арестуваха още 360 душиТурция арестуваха още 360 души!

Турските власти са издали заповед за арестуването на още 360 души, заподозрени в извършването на преврат в страната през юли 2016 г.
Впечатление прави, че сред тях са имената на 343 военнослужещи, предава БГНЕС.
Новината за новите арести идва от ефира на телевизионния канал „Хабер тюрк“, който предава, че операцията за задържане на заподозрените се провежда в Истанбул.

Припомняме, че на 15 юли 2016 г. група войници и офицери на турските въоръжени сили се опитаха да направят държавен преврат. За инициатор се смята ислямския проповедник Фехтулах Гюлен, който от 1999 г. насам живее в изгнание в САЩ.
До момента Анкара е вкарала в затвора над 50 000 души по обвинение, че са помогнали за организирането на преврата. Друг 150 000, в това число военни, учители и държавни служители са били уволнени.
Източник: bulnews.bg

Гледайте Турция и се сещайте за какво си мечтаят от ГЕРБ – да унищожат всяка съпротива, всяка опозиция ! Всеки диктатор си мечтае да няма свобода на словото, да няма кой да го свали от власт !
И след като Борисов е на инструктажи в Турция какви ли съвети получава от Ердоган ?
Да няма критика и инакомислещи?
В Турция арестуваха още 360 души сещай се за България!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ