Стефан Пройнов: Още помним “Монтерей”.

в България/Конспирации/Свят
Снимки личен архив Стефан Пройнов.
Снимки личен архив Стефан Пройнов.

Стефан Пройнов: За кръгът “Монтерей” много се говори по времето на прехода, но и много не се казва. Събираха се всеки вторник на ул. “Фредерик Жолио-Кюри” №18 в кв. “Изток”. До цветарският магазин в градинката от ляво на пътят. Колко хора са ходели там, колко бизнесмени да търсят решения за бизнеса си, колко съдби са променени там планираха неща за десетилетия напред свързани с нашата държава.

Стефан Пройнов: В така наречените дипломатически блокове на квартал Изток живеят много хора както и основните движещи сили на кръгът Монтерей.

Снимки личен архив Стефан Пройнов.
Снимки личен архив Стефан Пройнов.

Най-видните негови представители бяха ген. Любен Гоцев и Виктор Вълков които днес не са сред нас. Но много дипломати и ексминистри предимно силови, много политици ходиха там за индулгенции и да договорят кариерното си израстване от целият спектър.

Най-видните хора в този кръг са ген. Любен Гоцев и Виктор Вълков. До 1989 г. първият е офицер от външното разузнаване и дългогодишен зам.-министър на МВнР, след това е външен министър във втория кабинет “Луканов”. Вторият е служител в системата на външната търговия и завеждащ отдела за международни връзки на БЗНС, сътрудник на ДС. След това е лидер на БЗНС, вицепремиер и шеф на МВнР в правителството на Димитър Попов и посланик в Турция и Хърватия. Видни масони и библиотекари бяха на повикване, много кадри на силовите среди от системата бяха в градинката отпред очакващи своите задачи за изпълнение.

монтерей
Снимки личен архив Стефан Пройнов.

Много процеси в страната се катализираха, други направо катастрофираха, но старата школа си бе класика и винаги работеше безотказно. Много момчета на прехода бяха създадени именно там влезли в полезрение получаваха възможности за който не са и мечтали.

Днес двамата най-комбинативни с най-голям опит и връзки ги няма сред нас. Няма и кой да планира и да анализира с такава прецизност случващото се в страната и на много места хаосът ще протегне ръка. Днес всички искат пари и то веднага, но старите от ДС знаеха, че с услуги живее по-богато не с пари.

Защото парите идват и си отиват, но хората, които са получили услуги и са им подадени контакти от кръгът „Монтерей” знаят, че с пари можеш да си купиш положение, но уважение не се продава.

Те слагаха до някаква степен ред в хаоса, а днес хаоса протяга ръка над България и думата криза е оправдание за грабежа, който се налага над нацията ни – истинският грабеж те първа предстой, до сега бяхме на ниво анализи, измервания и параметри вече са готови и знаят точно с колко и как да бъде ограбен народът и за съжаление няма кой да ги спре. Хората от Държавна Сигурност и след пенсионирането си се грижеха за сигурността в държавата, защото така бяха възпитани.

Стефан Пройнов: Знам, че ще получа много упреци, но ще ви кажа изчакайте да мине грабежа и който оцелее тогава да говори.

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*