Потрес! Махат паметник на Васил Левски, пречел на туризма

в България

Потрес! Махат паметник на Васил Левски, пречел на туризма

Паметникът на Васил Левски в центъра на Несебър ще бъде премахнат.

Това стана ясно след среща на министърката на туризма Николина Ангелкова с кмета на града.

Причина да премахването е, че малката градинка, в която се намира, ще бъде “интегрирана” в новостроящия си близък курортен комплекс.

“Тази градинка няма никакъв смисъл само по себе си. От години я пазим, само заради този паметник. Така разваля общия вид на града и пречи на инвеститорите, които осигуряват работни места, внасят данъци и осигуровки” – поясни Ангелкова.

Паметникът, според нея, няма да бъде разрушен, а само ще бъде “преместен”. Засега обаче не е ясно къде точно, доколкото всеки квадратен метър в града отдавна е парцелиран, реституиран и осребрен. Паркчето беше единствената комай останала общинска територия.

Loading...

“Ще намерим място, но това не е спешен въпрос. Сега важното е да подпомогнем инвеститорите, които влагат милиони”- каза Ангелкова.
Дали без Левски, щеше да има инвеститори, или изобщо България, коментар няма… / informiranНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

efekt-2

Последни от България

Езотерика и гени

Езотерика и гени

Стефан Пройнов: Езикът на гените. Езотериката е език на душата,…
Отидете горе