Полезните съвети на Петър Дънов за имената, които даваме на децата си

в Любопитно

Петър Дънов казва, че името на човека до голяма степен определя съдбата му. Когато давате име на дете и искате цял живот то да се радва на щастие и изобилие, е препоръчително да се доверите на нумерологията.

Дънов обяснява, че всяка буква от азбуката има единична, двойна или тройна вибрация.

Единичните вибрации са невероятно силни и определят принципите и действията ни през целия живот. В тази група попадат буквите А, Б, Ц, Д, Е, Ф, Г, Х, И.

Двойните вибрации поддържат силата на човека и му помагат да гради духовния си свят. Такива букви са Ж, Й, К, Л, М, Н, О, П, Щ, Р.

За физическото ни поле пък отговарят буквите С, Т, Ю, В, У, Ш, Я, З, Ч.

Те определят до голяма степен действията на човека в бъдеще.

Петър Дънов дава и един много полезен съвет – не е хубаво на дете да му се даде еднотипно име като Мими или Лили например.

Учителя е категоричен, че когато съкращаваме името на човека, ние променяме изцяло съдбата му, тъй като енергията се променя и това винаги действа отрицателно.

Според него имената не бива да се съкращават, тъй като по този начин етапите в живота му ще бъдат други.

Всеки един от нас живее по 9 години във всяка буква на своето име, като след последната година на последната буква този цикъл започва отначало.

Дънов казва, че съвършеното име има нечетен брой букви.

Учителя разделя името на 3 „камъка“. Най-силното влияние е на първия, защото човек е под вибрациите му цял живот.

Централният също е много важен, тъй като служи за опора. Ако името е с четен брой букви, няма център и човек трудно се съсредоточава върху каквото и да било.

Той постига резултати, но винаги по трудния начин.

А от последния, третия камък зависи постигането на всички цели, които си поставяме през целия живот.

Източник: prekrasna.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ