КОНСПИРАЦИЯ! ВИЖТЕ ЕДНА ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ НЕРАЗГАДАНИ ХАКЕРСКИ НАМЕСИ

в Конспирации

КОНСПИРАЦИЯ! ВИЖТЕ ЕДНА ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ НЕРАЗГАДАНИ ХАКЕРСКИ НАМЕСИ

ХАКЕРСКИ НАМЕСИ

На 22 ноември 1987 г. в САЩ спортният журналист Дан Роан заема своето обичайно място по време на „Новините в 9“ на „Канал 9“, когато нещо съвсем необичайно прекъсва коментара му за победата на „Чикаго Беърс“ срещу „Детройт Лайънс“.

В точно 21:14 ч. Дан Роан изчезва от екрана и всичко потъва в мрак

15 секунди по-късно се появява нова фигура – мистериозен човек с гумена маска и слънчеви очила, приличащ на измисления герой Макс Хедрум. Картината е без почти никакъв звук, но въпреки това или пък точно затова е и доста плашеща.

След още 30 секунди инженерите към телевизията успяват да сменят честотата и да върнат Роан на екрана. Всички решават, че това е дело на някой от телевизията и започват да претърсват сградата за нарушителя, но безуспешно.

2

Оказва се, че видеото е било на запис и е излъчвано от отдалечено от сградата място.

Два часа по-късно „Макс Хедрум“ се завръща

на американските екрани – този път по „Канал 11“. В 23:15 ч. по канала се излъчвал епизод на сериала „Доктор Кой“, когато сигналът прекъсва и е заменен с един вече познат герой – маскираният човек от „Канал 9“.

Този път обаче видеото има звук, което прави хакерската атака още по-зловеща. Фигурата показва удължен среден пръст на камерата, пее песни, крещи несвързани неща и обижда медиите. Той твърди, че е направил „огромен шедьовър за най-великите световни новинарски загубеняци“.

Цялото излъчено видео е 1 минута и 22 секунди, преди сигналът да бъде прекъснат. Тъй като по това време никой от инженерите на телевизията не е бил на работа, единствените записи на телевизионния хак са на фенове на „Доктор Кой“, които са записвали епизода на телевизорите си.

Федералната комисия по комуникациите (ФКК) не приема хака за шега,

за разлика от зрителите. Правителствената организация започва разследване по случая и дори обявява награда за всички, които имат полезна и валидна информация. От агенцията успяват да разберат как хакерът се е включил към телевизиите – поставяйки свой предавател или антена в предавателната кула, заменяйки сигнала.

По фона на видеото от ФКК успяват да разберат, че най-вероятно е пред спускаща се врата на голям магазин и откриват място където има магазини с точно такива врати. От организацията събират по-голямата част от пъзела, но най-голямата остава неразкрита, а именно – кой е мъжът зад маската.

През годините се появяват няколко версии за това, кой е извършителят, но всички са отхвърлени. Оказва се, че хакерът просто потъва в забрава, изгубвайки желание да привлича повече внимание към себе си.

Източник: vesti.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ