За живота в Космоса: Ikea x NASA

в Любопитно

След като обединиха усилия с Върджил Абло и Соланж, Ikea обявиха още една изненадваща колаборация.

Този път компанията ще работи съвместно с NASA по създаването на капсулна колекция, вдъхновена от живота в Космоса с малки продукти, които ще бъдат изстреляни по рафтовете през 2020 година.

Както добре знаем, мястото и пространството са много важна тема за марката за мебели и аксесоари за дома.

През 2017 шведския гигант изпрати екип в MDRS (Mars Desert Research Station) в пустинята Юта, за да изследват сегашните рестрикции и посетиха Токио, за да посетят класически капсули – хотели, за да открият истинския смисъл на „ограничено пространство“.

Целта е шведската компания да разбере тази пространства, за да създаде продукти, подходящи за подобни малки и градски среди, където хората нямат избор освен да живеят буквално на тясно.

Резултатът е изключително леки мебели и прочистватели на въздух, които ще бъдат разделени в четири теми: Време, Малки пространства, Вода и Въздух.

Първото лансиране е планирано за 2020 година, а вие можете да видите част от изделията.

Източник: tialoto.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ