Топли ръкавици за Невидими ръце

в България

Топли ръкавици за Невидими ръцеДа дарим ръкавици на хората в нужда !

От 1-ви до 15-ти декември За Земята провежда дарителска кампания за топли ръкавици предназначени за неофициалните рециклатори. Това са хората, които събират материали по улиците на града и ги предават в пунктове за вторични суровини, като така осигуряват прехраната си.

Инициативата е продължение на работата ни по осветляване на труда, ролята и проблемите на рециклаторите, отразени и в пърформанса Което остава/ проект на За Земята и Vox Populi.

Дарителската кампания цели да събере топли и здрави ръкавици, които да предоставим на рециклаторите и така да стоплим невидимите ръце, които събират нашите отпадъци в мразовитите зимни дни.

Как да дарите ръкавици?
– в офиса на Екологично сдружение За Земята, който се намира на бул. Янко Сакъзов 11Б, София
– в The Red House Centre for Culture and Debate – Sofia –
Червената къща на ул. Любен Каравелов 15, София
– с пратка до офис Еконт Паметник Левски, град София за Кристиян Найденов (0884042447)
– с пратка по Български пощи на адрес: За Земята, бул. Янко Сакъзов 11Б, София

Какви ръкавици са подходящи?
– топли зимни ръкавици
– от здрави материи
– нови или вече употребявани
– с пет пръста или с един пръст

Как ще достигнат до рециклаторите?
След 15 декември екип на За Земята и Vox Populi ще раздаде ръкавиците директно на нуждаещите се. Това ще се случи на самите пунктове за изкупуване на материали, където рециклаторите са ежедневни посетители.

Какво още?
По улиците на София работят около 5000 души, които събират рециклируеми материали и ги предават в пунктове за вторични суровини. Това е тежък и достоен труд, които изхранва хиляди семейства, като осигурява и половината от разделно събраните отпадъци в града.

От януари 2019 пунктовете ще бъдат изместени в периферията на София. Голяма част от рециклаторите няма да продължат дейността си поради отдалечеността на обектите, които посещават.
Какво ще се случи с тях?
Как ще осигурят прехраната си?
Как ще постигнем високите цели за рециклиране без тяхна помощ?
Могат ли тези хора да са официално заети, без да бъдат третирани като престъпници?

Част от въпросите, които задаваме с цел започване на широк обществен дебат с участието на всички заинтересовани страни, за да се търсят работещи и приемливи решения за институции, бизнеси, граждани и рециклаториТЕ.

Източник: back2nature.rocks

01.12.2017 – 15.12.2017

София
бул. „Янко Сакъзов“ 11В

Ако искате да помогнете  виж събитието в ФЕЙСБУК ТУК !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ