Проф. Лъчезар Филипов: В Антарктида има извънземни!

в Конспирации

До 5 г. ще се разбере, че отдавна контактуват с хората

Кой е той
Проф. Лъчезар Филипов е астрофизик и работи към Института по космически изследвания към БАН като зам.-директор.

Той е единственият жив син на експремиера Гриша Филипов. Останалите двама загиват загадъчно. Завършил е астрофизика в СССР. От 1982 г. работи в Института по космически изследвания. За приноса си към космическата наука през 1987 г. получава наградата „Циолковски“ на руската академия на науките заедно с Карл Сейгън.

Деяна Павлова

– Проф. Филипов, правят ли се научни изследвания или проекти на тема извънземни цивилизации?
– Занимавам се единствен с това в България, а научната среда у нас се отнасят изключително отрицателно към темата за извънземната нация. В същото време изнасям лекции и участвам в симпозиуми по цял свят. Миналата година организирах международно събитие на тази тема. Руската академия имаше представители и те казаха, че имат научен съвет по извънземен разум. Американската се занимава също с тази тема. Това е наука, някакви измислици!

– Чували сме всякакви твърдения…
– Трябва ясно да се разбере – аз съм учен, а не търсач на извънземни или ловец на летящи чинии. Такива има много по света, но те не се занимават с наука като мен. Уфолозите говорят за гущероподобни, че под Витоша има база на извънземни, но това са глупости. Това, което ние правим в момента в Европейската космическа агенция, вече не се казва НЛО, а неидентифициран космически феномен. Там правим анализ и констатация на това, което се вижда, което е заснето от телескопи или други научни обекти. Също така се правят изследвания и анализи на документи за разбили се чинии.

– Правят ли се опити у нас да се осъществи контакт с извънземни?
– Американците публикуваха страшно много документи, че на ниво държавни институции е имало контакти с извънземни. Руснаците също резархивираха такива. Има хора, които говорят за ментален контакт с извънземните. Има групи хора, които се обучават от извънземни чрез ментално присъствие, като се твърди, че те искат да помогнат на цивилизацията ни да се промени така, че да си реши проблемите. Миналата година в Италия на конференция в Сан Марино присъстваше Стив Басет, който е един от хората в Америка, които се занимават най-активно с тази тематика.

Той твърди, че когато Хилари Клинтън се е кандидатирала за президент, е казала, че ако спечели, ще отвори всички файлове в Америка, свързани с извънземни. Тя заедно със съпруга й са членове на организация, финансирана от Рокфелер, която събира всичко, свързано с извънземен разум, обработва данните и крие тази информация. Затова човечеството не знае до каква степен контактът с извънземни е подпомогнал развитието на технологиите, и то особено в Америка.

Стив Басет, независимо че е американец, обясни, че основният враг на публикуването и даване на информация за извънземни са именно американците, тъй като те по всяка вероятност са се възползвали най-много от тези контакти. Представители на Русия казаха на конференцията у нас, че в тяхната страна от 25-30 г. има контакти и няколко пъти са се обръщали към американците да се разсекрети за хората тази информация. Така ще може да се започне една подготовка на хората и те да свикнат с мисълта, че извънземните са около нас.

– Как се осъществява контактът с тях?
– До голяма степен хората, които са го осъществявали, са го направили само на ментално ниво, без да говорят. Само на мислено ниво. Американците, когато са кацнали на Луната, са имали такъв контакт с извънземните. Кацането там и всичките полети до Луната са били с цел контакт с друга цивилизация, а не за да изпреварят руснаците и да покажат колко са велики. Американците са бързали да осъществят контакт, защото са знаели, че там има някой.

– Луната база на извънземни ли е? Има твърдения, че имат база и на Антарктида?
– Да, наистина се говори за Антарктида, че там съществува тяхна база. Тя навремето е била изучавана от германците.

Веднага след Втората световна война американците се е опитват да видят какво има там, защото на това място непрекъснато са излитали и кацали обекти. Засега явно човешката цивилизация не се допуска до тях. Причината е, че за съжаление човечеството иска да вземе нещо от тях или да го придобие, но не да го използва в полза на населението ни. Технологиите, които са били придобити от американците от извънземни, всички са по отношение на въоръжението им. Това е и може би една от причините да се преустановят контактите, които са започнали през 57-а година, когато Айзенхауер се е срещал с извънземните. Човечеството явно превръща всички тези контакти в свой ущърб.

Това около което колегите, които дойдоха на конференцията у нас, се обединиха е, че може би през следващите 3-4 до 5 години постепенно ще се отварят тези файлове, свързани с осъществени вече контакти с тях. По всяка вероятност в следващите десетина години официално човечеството ще разбере, че извънземните съществуват и са около нас. Ненапразно в момента, ако следите пресата, се казва, че може да има живот на Венера, Марс и други планети.

Това се прави, за да свикнем, че не сме единствени в тази Вселена. Защото 2000 г. религията е убеждавала хората, че сме единствените разумни същества и сме единственото създание на Бог. Затова генетично сме увредени да мислим, че сме единствените в тази Вселена. А трябва да разберем, че в нея може да видим много по-развити форми от нас.

Тези, които успяват да долетят дотук, са доста по-добре развити технологично и са по-умни. Ние може да стигнем до Луната, а те идват от други галактики и светове и с технологични средства, които на нас не са ни понятни. Ние сме много далече дори в научно ниво за разбирането какво става. Това, че не искаме да ги приемем, е и комплекс за малоценност. Ако разберем, че съществуват, трябва да признаем, че сме много глупави и в начален стадий на своето развитие.

– В България какви експерименти или проучвания се правят във връзка с извънземни раси?
– Никакви! Аз съм човекът, който се занимава с това. Опитах се преди години да предложа на Българската академия на науките да се създаде група, която да се занимава с аномални явления. Защото НЛО са само малка част от всичко, свързано с тази тема. Има различни аномалии, свързани например със ситуации, в които на прави участъци хората се пребиват, защото губят ориентация.

Това са аномални зони. Както и истории за места, при които се появяват неизвестни обекти, които не са НЛО. Във Франция има лаборатория, която е към Центъра за космически изследвания, в която се занимават именно с изследване на такива аномални явления. Самият директор каза, че 5% от тях са свързани с извънземни, но останалото са неща, които те трябва да обяснят някак на хората. Летят обекти, появяват се неща, някои казват, че се палят къщи, хора се самозапалват. Това са природни явления, които не се вписват в нашите научни познания. Вместо да се стремим да ги обясним, казваме, че са глупости или е чудо. Чудото за мен е това, което науката не може да обясни. В Англия например има център за изследване на житните кръгове, които също са голям феномен.

– Какво са те?
– Житните кръгове не са за нас, а извънземните контактуват помежду си чрез тях. Житни кръгове са се появявали още назад в историята на човечеството. В българския фолклор са се наричали хора на самодиви. Стават сутринта селянинът и вижда кръговете и понеже не може да си го обясни, казва, че самодиви са им изпотъпкали полето. В руските приказки кончето Гърбушко тъпче полето.

В Англия са се наричали дяволски кръгове. Човек, който е на височината на метър и осемдесет, не може да види нищо друго на полето освен изпотъпканата трева. Но като се вдигне на 500-600 метра, се виждат фигурите. Това е най-лесният начин за комуникация за същества, които нямат общ език. Затова и има толкова хора, които се занимават с тази тема, това е наука.

Причината е, че ние трябва да сме подготвени, защото като един ден се срещнем с извънземните, трябва да може да ги гледаме в очите. Отсега се говори, че те са агресивни. Глупости! Исторически факти показват, че извънземните са били и преди 50-100 хиляди години на Земята. Могат да се видят рисунките на първобитните по пещерите. До момента нямаме нито един факт, че те са избили някой от човечеството. / bgdnes.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ