Марк Зукърбърг „ще оправи нещата“ във Фейсбук

в Свят

Марк Зукърбърг „ще оправи нещата“ във Фейсбук
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че най-голямото му „лично предизвикателство“ през 2018 г. ще бъде да оправи нещата във Фейсбук.
От 2009 г. Зукърбърг, който е и директор на компанията, в началото на всяка година обявява цел. Миналите обявявани от него предизвикателства включваха да носи вратовръзка всеки ден, да научи китайския език мандарин и да яде месо само от животни, които лично е убил.

Миналата година той посети всеки от американските щати, в които никога не беше ходил.

Сега той написа, че иска да се съсредоточи върху предпазване на потребителите на Фейсбук от тормоз и държавна намеса и „да гарантира, че прекараното във Фейсбук време е добре прекарано време“, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Миналата година беше трудна за компанията. Тя трябваше да бъде изслушвана в Конгреса по въпроса за руска намеса в американските президентски избори чрез нейния продукт, а бивши служители и инвеститори отправиха критики за ролята й в света.

Фейсбук обяви инициативи в Бразилия за противодействие на фалшивите новини, тъй като с наближаването на президентските избори през октомври се очаква броят на тези новини да набъбне, предаде Асошиейтед прес.

Единият от проектите предвижда безплатен курс по интернет за тийнейджъри, пълнолетни младежи и хора от сферата на образованието за разпознаване и възпиране на разпространението на фалшиви новини.

Ще бъде създадена и функция за изпращане на съвети към потребителите за информацията в интернет. На инициативите е предвидено да бъде даден ход през юни, когато кампанията за президентските избори в Бразилия ще навлезе в по-интензивна фаза.

Клодия Гърфинкъл, ръководител за Латинска Америка на партньорствата на Фейсбук в областта на медиите, заяви, че инициативите са плод на обсъждания с хора от научните среди, експерти по медийна грамотност, сайтове за проверка на факти и журналистически сдружения.
ИЗТОЧНИК: dnes.dir.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ