Любопитно! Отстраниха 12 камили от конкурс за красота

в Любопитно

Любопитно! Отстраниха 12 камили от конкурс за красота
12 камили бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за най-красива камила в Саудитска Арабия.
Причината – техните собственици решили да измамят журито, като използвали… козметично-хирургически процедури и инжекции с ботулинов токсин.

Конкурсът за най-красива камила е сериозно светско събитие в Саудитска Арабия, а през последните години той дори стана и още по-важен, особено след като беше преместен от пустинята в столицата Рияд.

Надпреварата продължава цял месец и в нея участие вземат над 30 000 състезатели. Освен това наградният ѝ фонд е повече от значим – 20 млн. саудитски риала, които се равняват на над 4 млн. евро. Красотата на животните се оценява по критерии като форма на ушите, носа, устните и др.

Забранени обаче са всякакви козметични препарати и дори обезкосмяване на определени части от телата на камилите. Тази година обаче съдиите са открили, че някои състезатели са използвали ботокс за устните, носа, и други части от главите на своите камили. Преди дни пък камила на един от участниците беше намерена във ветеринарна клиника по време на… козметична операция намаляване на ушите ѝ.
Източник: dnes.dir.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ