Чичото на Бербатов с молитва разваля тъмни заклинания

в Религия

Отец Стоян Бербатов е чичо на най-голямата футболна звезда на Острова и наш сънародник – Димитър Бербатов. Като ученик той също се запалва по спорта, но избира за свое поприще да служи на Бог. Първо започва с плуване, а после около година играе футбол. “Бях слаб футболист, но пък най-добрият плувец сред футболистите”, казва свещеникът с най-прочутата фамилия. Споделя, че името му отваря врати и където й да отиде го поздравяват и завързват разговор.

Вторият братовчед на бащата на Митко Бербатов, вече 13 години служи в църквата “Свети Архангел Михаил” в село Еленово, край Благоевград. Не е възпитаван в строг религиозен дух. “Усетих вярата в Бог със сърцето си, но почти нищо не знаех за християнското учение”, казва 45-годишният отец Стоян. “Нашата вяра” е книжката – преразказ на Библията, която го запалва по Богословието.

Наскоро духовникът подкрепи футболните турнири за свещеници, които според него ще помогнат на Църквата, защото ще бъдат близо до хората. Самият отец все още не е участвал в турнирите, но пък покрай сина си – младият талант Киприян Бербатов – се е включвал в шахматни състезания. Казва, че и свещениците са хора и не бива да стоят далеч от обикновените човешки дейности. “Футболът – извън ексцесиите, може да покаже общението, приятелството, смирението”, смята отец Бербатов.

Известен е и със способността си да разваля тъмни заклинания. “Опитвам се да избавя хората от влиянието на сатаната – споделя още отчето. – Дяволът съществува и много се радва, когато някой се опитва да използва нечестивата му сила, за да прави магии.” Убеден е, че заклинанията са успешни само върху хора, които не вярват силно в Господ. “Засегнатите могат да се избавят от лошия късмет и мъките не с билки, отвари и баене, а като се върнат в православната вяра.”

Източник: nabore.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Религия

Отиди на Топ